søndag 25. februar 2018
Snø. Som vanlig kommer den på denne tiden, i slutten av februar og utover i mars. Bildet over er fra før helgen. Fem sidensvanser har oppdaget eplene i hagen, som gråtrosten spiser av hver dag. Trosten er ikke glad for det, men den har faktisk respekt for sidensvansene. Det samme kan ikke sies om de andre fuglene som også prøver seg på eplene. De blir jaget. I natt kom det litt snø. Katten er passelig fornøyd.  Men, her klages det ikke. Det er bare så forferdelige ting som skjer i Syria, at vi skal søren meg ikke klage på vinteren...Unnskyld uttrykket, men måtte bare si det.Oppe på arbeidsrommet har en chiliplante dødd, men de andre er fine. Og den ene planten har kommet med et 20-talls blomster.
De jeg sådde av nye chiliplanter har spiret, bortsett fra den brune chilien. Den kommer ikke, og nå har jeg prøvd to ganger. Men jeg tror det blir nok chili i år likevel.
Tomatplanten er også i live, men veldig svak i stilken. Artig å prøve å overvintre den, men neste år blir det bare chili jeg kommer til å overvintre.

Travle dager her utover våren, men gøy også. Vi får se hva det blir til med hagebloggen min fremover. Det kan hende den tar en lang pause, eller blir satt på vent. Vi får se. Ha en fin ny uke:-)


12 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Ja, jeg skal være helt enig med deg,det finnes helt klart verre ting her i verden enn å få snø i hagen. Her har vi faktisk over 1 meter snø, og jeg håper inderlig at vi ikke får mer. Men det er ikje noe i forhold til hva som skjer i Syria, ja. Det er så fryktelig at sånne ting faktisk kan skje, så en blir jo helt nummen.
  Travelt her også, for i morgen skal min mor ta over den nye leiligheten sin. Det blir mye pakking/utpakking fremover :)
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marit.

   Ja, det gjør dessverre det. En blir jo helt matt... Vi har det jo så utrolig trygt og godt her i Norge.
   Håper det går bra med moren din og den nye leiligheten:) Alltid spennende med å ta over en ny bopel:)
   Lykke til.

   Fin uke igjen:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Ja, det er luxus-problemer vi har, nu man ser på hvad der sker andre steder. Dagligdagens små observationer og problemer er anderledes hyggelige. Verden ville nok se meget anderledes ud hvis de små mænd -der spiller store og bestemmer- hvis de havde en have med fugle at fodre og lidt sne der måske skulle skovles...

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei karsten

   Jepp, det er nok det. Alle sulle hatt en hage å pusle med:)

   Fin uke igjen:-)

   Slett
 3. Hei Kathrine.
  Vi har det så trygt og godt i Norge. Det som skjer nå i Syria er helt grusomt. Vi kan ikke forestille oss hvordan det er der nede. Våres problemer blir minimale i forhold. God dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Det har vi virkelig. Vi har det så utrolig godt her i landet.
   Ha en fin dag igjen:-)

   Slett
 4. Hej Kathrine!

  Du sätter ord på det som jag tänker, vi har det bra här i Norden, vi har mat, vi har värme och allt vad vi behöver för att leva ett gott liv. Vintern är som den är men vi vill nog inte vara utan den heller. Jag längtar också efter våren men jag tänker inte förstöra en enda dag av mitt liv genom att sucka över vinterns kyla.

  Jag hoppas du inte tänker sluta med bloggandet...

  Trevlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Gunilla!
   Ja, ikke sant. Vi skal iallefall ikke klage, vi som har det så godt her i vår trygge krok i verden.
   Jeg vil ha alle årstider jeg. Hadde gått på veggen om det alltid hadde vært sommer.
   Bare litt travelt nå, så kommer det nok noen innlegg igjen utover våren:-)

   Fin helg igjen:-)

   Slett
 5. Hei Kathrine. Ja det er grufulle sener vi får gjennom TV hver dag og alle dagligdagse problemer blir små i forhold. Fine vinterbilder med favorittkatten :-)) Håper eventuell blog pause er fordi du skal ha mange spennende utstillinger!! Det blir jo ikke helt det samme uten deg, her i blogland! Fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Så sant. Ja, det blir en stor kollektivutstilling fra mai til september, så da må jeg ha et lite lager av bilder i tilfelle det selges mye.
   Takk for det!
   Fin uke til deg:-)

   Slett
 6. Hei Kathrine, fint det du skriver, det er jo sant..
  Forferdelige tider i andre deler av verden. Så herlig med alle fuglene i hagen din. Har ikke vært inne på din blogg før, har også sett på dine malerier, så vakre!
  Ønsker deg en fin søndag,

  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ida! Ja, det er jo det.
   Fugler er koselig å ha i hagen på vinteren også, når plantene er i dvale.
   Takk for det!
   Ha en fin uke:-)

   Slett