mandag 5. februar 2018


Eplene er veldig populære denne vinteren. Kan ikke huske jeg har sett annet enn trostene som har spist på dem før, men i år skal alle fuglene ha epler:)                                                   Blåmeisen forskyner seg godt. Moro å se på dem. Tror blåmeisen har begynt å sjekke fuglekassa på veggen. Kjøttmeisen har begynt å synge, og er stadig innom fuglekassa i rogna. Nå henger det to kasse ved siden av hverandre der blåmeisen hekket i fjor, så kanskje humlene holder seg unna en av kassene iallefall. Den har i flere år tatt over reiret til blåmeisene når de har vært ferdig med byggingen, så blåmeisene har måtte finne andre hekkeplasser.Gråtrosten spiser mye eple. Litt synd at den er så sint, for den jager svarttrostene bort fra hagen. Skulle gjerne hatt svarttrosten her også, men det hender den er innom når gråtrosen ikke er så oppmerksom. Gråspurv spiser gjerne epler.

Sola skinner og det har blitt mildere ute. Fikk faktisk vasket vinduene her før det ble så kaldt, så alle disse bildene er tatt gjennom kjøkkenvinduet.

                                                                 Ha en fin ny uke:-)
10 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Fuglene ser ud til at have det rigtig godt hos dig:)

  Flotte billeder - Du er rigtig tæt på!

  Tak og ha en dejlig ny uge du med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Det ser sånn ut ja:)
   Takk! Jeg har brukt zoom til disse bildene, og da kommer en jo tett på.

   Fin uke igjen:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Så vakre bilder! Fuglene trives godt hos deg, og de er jo heldige som får epler!
  Her spiser de peanøtter som er kjøpt i Sverige. Av en eller annen grunn så smaker de bedre enn de norske.
  Ha en ny fin uke! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit

   Takk:) Ja, det gjør dem, så lenge de får mat da.
   Så svenskene har bedre peanøtter enn til oss? Ja, fuglene kjenner forskjell på maten.

   Fin ny uke igjen:-)

   Slett
 3. Hej Kathrine!

  Härliga bilder av hungriga vinterfåglar! Det var ett smart sätt att hänga äpplen i vegetationen, jag brukar bara kasta äpplen på marken men det där är mycket bättre.

  I år har många koltrastar (svarttrost) valt att övervintra här, de är ju egentligen inte stannfåglar men varmare vintrar gör att fler och fler stannar kvar. De är frukt- och insektsätare så de har svårt att hitta mat. Jag ger dem äpplen och russin. Senaste sommar hackade de sönder massor i trädgården men jag kan inte låta bli att mata dem nu när vi fått så kallt.

  Kram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla

   Takk:) Ja, grunnen til det er jo at det er mus og rotter i området, og da er det greit å ha eplene i trærne, for der får de ikke tak i dem så lett.

   Vi har stort sett ett eller to par svarttrost som overvintrer her, ikke så mange som til deg. Ja, det er jo varmen som avgjør om de overvintrer eller ei. Og finner mat. Og har en begynt med mating, så må en vel fortsette utover vinteren.

   Klem:-)

   Slett
 4. Så fantastiske fuglebilder. Tror jeg må henge ut et eple i morgen. Takk for tipset :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Ja, epler er fin fuglmat. Fint å kunne gi tips:-)

   Slett
 5. Så mange flotte bilder du har fått av fuglene. Jeg la ut epler, men det er bare trosten som tar litt av og til. Men de andre fuglene har nok med solsikkene da. Kos deg i februarvinteren og god helg!

  SvarSlett