søndag 22. oktober 2017

Mektige fjell, og klovnene våre.


En ny fantastisk hyttetur denne helgen. Mye vind, men fint vær.  Varmt på dagen og litt frost på natten.Det ble kanskje årets siste sopptur denne høsten.  Hadde håpet å finne traktkantarell, men fant vanlig kantarell og piggsopp. Fint det også:)

Mye rotvelt i skogen, etter den kraftige vinden i noen år. Grana har overfladiske røtter, og velter lett. Men om en ser litt under disse rotveltene, så kan en finne fjær etter fugler som bader i den fine jorden som er der.
Vi har funnet mange storfuglfjær under sånne rotvelt. Bl.annet tiur, røy, orre og fra andre fugler.
En fin samling har det blitt på hytta.                                      Klovnene var på plass:) Granmeis i vind er morsomt å se på,)                                           Ellers kom toppmeisen, svartmeisen og kjøttmeisen. Lavskrika kom etter at vi hadde saget ned noen bjørker oppe i skogen. En skjønner godt hvorfor en kaller denne fuglen tømmermannsfugl, da den ofte kom til de som jobbet i skogen for å få mat.
Men ned til hytta kom den ikke når vi var der.                                           Så måtte vi få noen bilder av Fongen, på 1441 moh.                                                      Et av de fjellene som ligger ved Sylanmassivet i Tydal.                                            Vi har forsøkt en gang å gå opp til toppen, men bommet på  veien.                                   En skal gå opp på Ramsjøhyttesiden, og ikke fra øverst på Ramskaret.Uannsett så var det en fint tur, og vi kom opp på en annet "topp", men det skulle vært moro å vært helt oppe på toppen av Fongen en gang.              En gammel seter vi passerte i dag. Kanskje noe kunne ha pusset den opp til en fint feriested?                                        Høst møter vinter:) Jeg er veldig glad i denne årstiden.

                                                                        Ha en fin uke:-)
4 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Imponerende billeder fra fjeldet!
  Fongen ser stort ud. Der vil være mange km at gå for at komme helt op. Billederne er taget langt derfra - en 25-30km?
  Det er en dejlig årstid ja! Især når solen er fremme:)

  Ha en dejlig uge du med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Takk:) Ja, nå er det flott i fjellet! Fongen kan være krevende å bestige, men fra Tydalssiden er det lettere. Bildet er tatt noe over en mil unna, med zoom.
   Det er det:)

   Fin uke igjen:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine!
  Vakre bilder. Det er så morsomt å se på bilder du tar av fugler.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Takk:) Ja, fugler er artig å ta bilde av. Jeg har så smått begynt å filme dem også.
   Ha det fint:-)

   Slett