tirsdag 17. oktober 2017

Høstlig


Enda er det greit høstvær og ingen frost. I går var det sol og regn om hverandre, og det ble noen flotte regnbuer over fjorden. Men jeg hadde på feil objektiv, så da gikk det ikke ann å ta bilde av hele regnbuen. Så kom denne måsen og satte seg på en lyktestolpe ved småbåthavna, og det ble noen bilder av den. Om du klikker på bildet, så er det lettere å se de små regndråpene som kom før regnbuen forsvant.                                                            Stjerneskjermen blomster på nytt.                                           Hvitrogn. Denne er nydelig i høstfarger!                                   En av favorittene på høsten, selv om bladene ikke sitter på så lenge.                                                      Bregner og Trebladgillenia ved dammen.                                                                       Misplene har fått farger også.                                                                                   Bergknapp.                                                                                Askveronika.                                                                       Duehode og Kuletistel. 


                                                                                 Blodtopp. 
                                                            En Gammafly på nektarjakt. 


                                                                     Admiralene er her fortsatt. Jeg hadde tenkt å ta bort denne fylte Gjerdesolhatten, men den gjør seg så godt i Hurdalsrosa nå på høsten.

Jeg tror ikke frøene til Askroten kommer til å modnes i år. Det ble nok for sent.                   Rødbetene har ikke hatt en god sommer. De er bittesmå, men skal prøve igjen neste år.                                  I dag er det mere grått enn i går, men kanskje sola vil komme frem etterhvert.                                                                                  Ha en fin dag:-)


10 kommentarer:

 1. Hei Kathrine. Flotte bilder og så mye som blomstrer i hagen din enda. Flere av staudene som blomstret på denne tiden ifjor har ikke kommet igjen. Det er ikke noe rart med det været vi har hatt. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   Takk:) Ja, vi har ikke hatt frost, så da fortsetter det å blomstre. Synd du mistet så mange høstblomstrende stauder i år da. Nei, kanskje ikke så rart.
   Ha en fin dag:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine!

  Heldig deg som har admiraler fortsatt! Flotte bilder og blomster. Hvitrogn må jeg få skaffet meg. Så fine farger den hadde.

  Ha en fortsatt fin dag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   Ja, de holder på i hagen enda, selv om slusene har åpnet seg fra himmelen i dag. Men vi får flott høstvær igjen ut i uka, så da dukker de nok opp på nytt.
   Takk:) Ja, den kan jeg anbefale. De frøsår seg veldig mye, men de er lette å luke bort. De er veldig fine på denne tiden.
   Fin dag igjen:-)

   Slett
 3. Hei Kathrine

  Dejlige billeder i den klare sol!
  Jeg så også en admiral idag, vi har heller ikke haft frost endnu:)

  Det har været et meget specielt år i år!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   Takk:) Så fint da! Koselig med sommerfugler langt ut i oktober.
   Det har det virkelig.
   Fin dag til deg:-)

   Slett
 4. Hej Kathrine
  Karsten skrev, at du tager flotte billeder, så jeg måtte lige ind og kigge. Han har helt ret, de er flotte.
  Og du sætte lige så mange ind som jeg gør, kan jeg se :)
  Tak for kigget
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   Takker for det:-)) Det var koselig å høre. Ja, det gjør jeg nok,))
   Ha en fin dag:-)

   Slett
 5. Hei Kathrine!
  Så mye fint som blomstrer hos deg. Her har frosten tatt ganske mye. Når sola er fremme og varmer opp, er det fremdeles noen sommerfugler. Men stadig flere frostnetter tar insektene.
  Så hyggelig at du likte artikkelen. Synes det er ganske skummelt. Vi fikk ikke se bildene i forkant, og det synes jeg er litt dårlig.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   Ja, det er ikke slutt enda, men frosten kommer nok hit også. Fint dere ser sommerfugler enda:)
   Koselig artikkel fra hagen deres! Jeg hadde ikke turt, så dere var modige. Men det var dårlig dere ikke fikk se bildene først. Sånn tror jeg det stort sett er, har hårt om flere som ikke har fått sett bildene først.
   Ha det fint du også:-)

   Slett