tirsdag 3. oktober 2017

Fin start på oktober


I dag ble det 17 varmegrader:-) Admiralene koser seg i Høstormedruen. Det har vært tre Admiraler her i noen uker, men i dag hadde det kommet noen flere. Her to av dem.                                                             Snart er Duehodeplanten avblomstret.                                                       Men biene har kommet, og det mange!                                        De var veldig ivrig på Duehodeblomstene i dag. Kan vel være at jeg har mange høstblomstrende stauder. Det er ikke mange hagemennesker her i nabolaget, og plen metter ingen bier.                                     Moro å se på dem når de brøytet seg inn i blomsten, og ut igjen.                  Jeg har prøvd å høste noen frø av disse valmuene, men vinden har tatt mange ut av kapslene. 


                                                                  Håper flere rekker å bli modne i høst.                                 Strandkattehalen står giv akt i vind og vær. Og har lang blomstringstid.                                                         Lang blomstringstid har denne også, blodtopp.            Denne kommer igjen om en tar av det som er avblomstret. Men veldig plaget av meldugg.                                                   Én solsikke i høst, de andre frøene ble fuglemat,)                                                    Dronefluen koser seg i en Stjerneskjerm.                                                  Den hvite Astersen  lyser opp i hagen nå på høsten.                                      Det blir nok en bukett inn av denne mot helgen. Fine himler over fjorden på høsten. Dette bildet ble tatt i går. Det meldes litt regn i kveld.

                                                                                  Ha en fin kveld:-)10 kommentarer:

 1. Hei Kathrine!

  Så vakre høstblomster hos deg! Hvite asters er så fine. Lekre valmuer, og de har jeg aldri hatt før. Har sett flere som selger frø av de, så jeg må nok prøve de en gang.

  Ha en ny fin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!

   Ja, det er fint å ha noe som blomstrer på denne tiden også.
   De er veldig fine, og fyldige. Og gjør seg godt i buketter. Angels choir er nok mine favorittvalmuer nå, enda jeg ikke tror på engler,) Men i år blir det lite frø, så jeg må nok kjøpe til neste år.

   Fin ny uke til deg også:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Alletiders med bier i haven på denne årstid, jeg har kun set en(1) heroppe den uge jeg nu har været her.
  Spændende med admiralerne, hvor længe de vil blive hos dig!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Ja, det er kjempefint! En var da lite, men det er jo sent nå for biene.

   Si det du. Jeg håper de holder ut en stund til, men nå kommer regn og vind i morgen, så da holder de seg nok i sjul et sted, vil jeg tro.

   Fin kveld igjen:-)

   Slett
 3. Hei Kathrine. Mye flott som blomstrer hos deg. Hvit asters skal jeg skaffe meg. Her har det vært lite bier. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise

   Ja, noe er det, og jeg liker de sentblomstrende staudene veldig godt. Anbefaler den hvite astersen ja:)

   :-)

   Slett
 4. Tænk sikke et flot vejr du har. Sommer endnu på dine breddegrader.
  Vi må klare os med i blæsten uden hverken sommerfugle eller bier.

  Nyd dine sensommerdage!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne høsten har vært flott:)
   Håper dere får bedre vær etter hvert.
   Det skal jeg gjøre, men i dag er gråværet tilbake.

   :-)

   Slett
 5. Hei Kathrine!
  Det er veldig morsomt å se hvordan biene arbeider seg nedover. Av og til er de borte så lenge at jeg lurer på om de klarer å komme opp igjen. Det gjør de jo.
  I dag har det vært en del sommerfugler her, men nå er det kaldt ute. Håper ikke frosten kommer. Har veldig lyst til å se dahliane i morgen. Sånn er oktober.
  God natt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Ja, de er veldig ivrige, og kan være borte lenge der inne i blomsten.
   Koselig med sommerfugler. Vi har gråvær i dag, så da er det ikke så mange.
   Håper du får sett dahliaen. De er så fine. Ja, sånn er oktober.
   Ha en fin dag:-)

   Slett