fredag 29. september 2017


                                              Snart er det slutt på september, men fortsatt fint høstvær:)Høstormedruen har kommet i blomst, og her er det kø så snart sola kommer til. En humle var først i dag, så kom admiralene og blomsterfluene. Den hvite astersen har også så smått begynt å åpne seg. Litt synd at de får så mye meldugg på bladene disse astersene, men fine er de. Sier meg ferdig med dette bedet for i høst. Det ble utvidet med 25 cm, og kan godt utvides mere ved behov. Praktakeleiene har kommet på plass, samt en sedum som sprer seg så mye med frø at den skal få en annen plass senere. Hundetannen delte jeg opp i tre, men den kunne godt ha vært delt i flere deler. Den største biten kom tilbake til plassen sin, for der er det tørt og med god drenering. Så ved murer inntil husveggene er det fint.
Det liker vist hundetenner godt. Den jeg har er gammel, og den hadde frøsådd seg i god avstand fra morplanten også. Det så jeg da jeg gravde i bedet. 
Tigerliljene vet jeg ikke om jeg vil ha her lenger. Nå står de i en bøtte, så får vi se. Tulipanløkene er plantet litt her og der. Her er det endel vandrende skygge, så både skogvalmuene, noen fotblad, begge bispeluene og Deinanthe caerulea er plantet her nå. Så får vi se om de vil trives. Jeg har tørr jord innerst, og delvis leirjord/god matjord ytterst.           I går kom disse flotte linseskyene på himmelen her. De oppstår pga kraftig vind høyt der oppe. 


             Og bilde fra Munkholmen onsdag kveld. Seilbåter i solnedgang.


          Men, nå er vi i gang med lyng- og gressbranner i Trøndelagsfylkene. Det begynner å bli tørt..

                                                                   Riktig god helg:-)
8 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Alletiders at der er vendt op og ned på det hele, her er det mest gråt, måske lidt sol i eftermiddag.
  Imponerende at du har admiraler nu!
  Fantastisk linsesky, forstår godt dem der har troet det var UFOer:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Ja, den kan man si. Og ja, jeg har tre admiraler i hagen:)
   I går var de utrolig flotte disse linseskyene, men vi kom litt for sent med kameraet for å få de flotteste bildene. Men fine er de, og de likner da virkelig på ufoer,)

   Riktig fin helg igjen:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine.
  Flotte bilder. Her venter vi ekstremvær de neste dagene. God helg til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise

   Takk:) Så ergelig da. Høsten er en veldig flott årstid, men bare regn er slitsomt. Håper det går fort over.

   Riktig god helg igjen:-)

   Slett
 3. Hei!

  Flotte bilder, og skyene ser virkelig ut som Ufo'er! De har jeg aldri sett her, men vi er også sjelden plaget med mye vind. Kjekt å få utvidet bedet. Sedum som sprer seg med frø har jeg nesten ikke opplevd. Mine er på stedet hvil :)

  God helg, Kathrine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!

   Takk:) Ja, det gjør de virkelig. Vi har mye av dem her, men så blåser det jo mye også til meg.
   Jepp. Større bed er flott!
   Og vil du ha av den sedumen jeg har her, så bare si ifra. Den er ikke så fin kanskje, litt kjedelig, men det er da en sedum. Den er gammel, muligens den var i hagen her da vi flyttet inn, eller at jeg har fått den av mor eller noen andre for lenge siden. Jeg har gitt bort av den før også, for det kommer små planter rundt omkring i hagen.

   Riktig god helg, Marit:-)

   Slett
 4. Vakker høstsol i hagen din! Og fine bilder av linseskyer.
  Tigerliljer er så koselige. Kan du ikke finne en mindre fremtredende plass for dem? Hint: De er superfine sammen med mørke liljer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk:))
   Ja, det er de. De var i hagen da vi flyttet inn, og jeg har dem flere steder rundt omkring. Så de blir ikke tatt bort nei.
   Mørke liljer har jeg ikke, men takk for tips:-)

   Slett