tirsdag 19. september 2017


                                                          Her kommer noen bilder fra hagen som jeg tok i går.


                 Fortsatt noen bringebær igjen. Disse står litt for skyggefullt til, derfor modnes de litt sent. Voksklokken har så mange knopper, men bare en som har kommet i blomst.  Trodde ikke den skulle blomstre så sent på året. Vakre knopper på den.                                         Duehode, og en nydelig mørk alunrot på høyre side.


                                                                                    Toppsvinerot.                                                                        Gammel hageasters. 


                                        New Dawn blomstrer og blomstrer, med rosa blomster....                                   ...og med røde:)  De røde står lenge mens de rosa blomstrer fort av.                                                                         Astrid Lindgren.                                                                 Mange knopper på den.                                Gul lerkespore. Den kan komme der den vil i hagen. Liker den godt:)                                                                          Virginaleddblomst.                                      Mariatistelen blomster også godt. Jeg har tatt av mange frøkapsler. 


                                                              En våt dag for buttblodtoppen. Dette bedet ble ikke helt bra etter at jeg spadde det opp her et år, så her må jeg nok gjøre om på nytt.                                                                                         Utenfor døra.                                    Ved garasjen står en gammel syrin, kanskje fra da huset ble bygget.                                         Mosegrodd og fin er den, og nye skudd kommer hele tiden. 


                "Kyss meg over gjerdet", eller over et elgkraniet,)  Gjerdesolhatten henger over det meste.                      Korsedderkoppene har blitt store gjennom sommeren.                                                                         Han her også kanskje?                                                                        Ennå kan fine dager nytes.                                 Men nå meldes det snø i høyereliggende fjellområder.                                                                Fortsatt fin uke til alle:-)6 kommentarer:

 1. Hei Kathrine. Flotte bilder. Jeg visste ikke at New Dawn også finnes med røde blomster. Mariatistelen likte jeg godt. Snø, selv om det er i høyden. Det går den veien. Noen netter har vi ikke hatt mer enn 4-5 grader her. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Min New Dawn er litt spesiell den, for en av grenene har røde blomster. Det fikk den etter noen år, for først var alle rosa. Og den har bare en rot.
   Lengst sør i Trøndelag kom snøen nå, men her til oss er det bare et herlig høstvær.
   Vi har hatt noen kalde netter vi også, men sol og ganske varmt på dagen.
   Ha en fin dag igjen:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Morsomt med din sport på "New dawn".
  Hvis de røde har gode kvaliteter kunne du evt tage en stikling?

  Tror Voksklokken er ret sen, har lige set en her, og den var ikke meget længere.

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten
   Ja, den er jammel litt spesiell. Kanskje det? Det er bare en av grenene det kommer røde roser på, da skal jeg se om det er flere smågrener på den.

   Ja, den er nok det. Og blomstene står ikke så lenge heller. Men fin er den.

   Ha en fin dag igjen:-)

   Slett
 3. Flott duehode også, min er fortsatt veldig liten, men håper den kommer for fullt til neste år.
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den har blitt stor og fin! Din kommer nok til å bli det den også.
   Ha en fin dag igjen:-)

   Slett