fredag 25. august 2017


     I går ble jeg så og si ferdig med bedet jeg rydder opp i.  Mens noen jobbet, koste andre seg i sola,)Skjønner godt at katten ikke ble særlig fornøyd med at den fine planteveggen ved soveplasset ble borte. Tenk å sove under en blomstrende rose:)                                   Prøvde å finne igjen noen bilder av hvor tett det egentlig hadde blitt her.  Jeg kunne godt tenke meg å se utover i hagen igjen.Til høyre velter kransveronikaen over rosen. Dette var før det kom fire riddersporeplanter til venstre i bedet. Det ser litt stusselig ut nå uten alle plantene, men det skal bli bra tror jeg. Kransveronikaen måtte jeg klippe ned før flytting, så da satte jeg blomstene i vase, for her er det humlefest dagen lang:)Rosen ser fornøyd ut, og jeg gleder meg til å finne stauder som passer rundt som ikke blir for høye. Noen forslag?              Til høyre har jeg fått plantet noen stauder, men jeg tror jeg må flytte noen av de neste år.                     Så fikk jeg pakke i posten igjen! Fra Rantenhagen :-)  Tusen takk, Marit!   Over her Lilium sp. Mørk rød.                                                                  Lilium hansonii, gul tror jeg. Og Arisaema ciliatum, som jeg er veldig spent på. Vil den trives til meg?  Det blir spennende å se. Nesten som noen små aliens disse knollene.                                   Snart er rognebærene på sitt flotteste. Vanlig rogn og hvitrogn.                                                    Og katten i kveldssola i går:-)  Riktig god helg alle sammen!


11 kommentarer:

 1. Katten din er så søt,og det siste bildet med skyggen var veldig fint! Godt å få ryddet i bedene, ja. Lave stauder er det jo mange av. Hosta,lammeøre,heuchera er noen jeg kommer på i farten. Sedumm er det også mange lave sorter av. Sedum er min nye dille, så derfor kom jeg på den også :)
  Riktig god helg, Kathrine,

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Skal si det til han,) Ja, da satt han på verandabordet og koste seg med kveldens siste solstråler.
   Det er det. Lammeøre vil jeg ikke ha her i dette bedet, da de sprer seg endel. Men sedum er jo fint. Har alt plantet en i dette bedet(ved den rusne stangen som skimtes) Husker ikke navent, men skal prøve å finne det igjen.
   Riktig god helg igjen, Marit:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine.

  Jeg har også et bed som der snart trænger til at blive tyndet ud i - alting vokser jo:)
  Spændende løg og knolde du fik fra Fru Ranten!

  Tror jeg har fået samme type bulbiller fra den anden Marit - de er yderst spirevillige!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Ja, det tror jeg alle har,) Alt vokser, og godt er det. Jepp! Blir nesten litt bortskjemt fra damen i vest:-)
   Så flott da! Liker de spirevillige veldig godt.
   Riktig god helg igjen:-)

   Slett
 3. Hei Kathrine. Litt av en jobb du gjør. En planter, men tenker ikke mange ganger på høyden. Blir bra skal du se. Katten din er helt nusselig. Lykke til med de nye knollene dine. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei. ja, jammen var det godt å få gjort det. Men ikke så ille som jeg trodde. Her i dette bedet er det ingen røtter fra trær eller busker, og det lettet arbeidet mye.
   Nei, høyden kan en fort glemme noen ganger, men jeg har vært veldig opptatt av høye stauder før. Nå liker jeg mere de lave plantene. Det går nå litt i bølger dette.
   Takk:) Sakl hilse ham og si det jeg,) Og takk for det. Håper de vil trives ja.
   God helg:-)

   Slett
 4. Katten din er bare ybersøt :-)) Fineste katten nest etter Lutten.. Han har fanget en mus i dag og er sprekkeferdig av stolthet ;-)) Ja det er godt å se at det er flere som går i gang med litt større ryddeprosjekter i hagen! Det må jo til med jevne mellomrom :-)) Godt knoller og løk kom vel frem!

  God helg fra Bergen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja den forstår jeg,) Alle katter er fine, særlig ens egen:-) Så klart det er sånn.
   Så bra! Her er det langt mellom jakt nå. Mye soving og mye fokus på "mat snart?".
   Rydding er gøyest ute, inne får det seile sin egen sjø. Men fint å være ute:)
   Jepp. Og historien om Arisaemaenes forsvinning etter planting får du senere. Snakk om å lete etter nåla!

   God helg igjen,fra Trondheim:-)

   Slett
 5. Ha..haa.. katter de vet hur man skall leva livet. Härliga bilder på en välmående kisse!

  Trevlig kväll!

  SvarSlett
 6. herlige billeder af katten. Jeg tror nok den skal klare sig uden overanstrengelse. Men du arbejder hårdt og det skal nok blive fint det hele.

  God søndag!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 7. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
  หนังใหม่

  SvarSlett