torsdag 25. mai 2017

Noen nye planter


I går var jeg til gartneriet jeg har handlet på i mange år, men nå hadde de gjort om mye. Og det var mye mindre stauder enn før : (   Det var litt dumt... Men tok med med fire planter, bl.annet denne Flekktvetann, Lamium maculatum "Anne Greenaway".
Mest pga bladene, men den har jo fine blomster også. Tipper den er en humlevennlig plante.Denne ble også med hjem,  Laminum maculatum "Beacon silver". Fine bunndekkere begge to.Og så prøver jeg igjen, Trillium erectum. De jeg plantet for to (eller tre?) år siden, er det ikke tegn til liv i.  Disse er nokså dyre, så det ble bare med en hjem, selv om de hadde en god del forskjellige trillium denne gangen.                       Denne var moro å finne! Alpeklokke, Soldanella alpina. Nydelig  :-) 


  I hele dag har det silt ned fra himmelen, og det er så vått ute. Jeg har luket litt her og der, men får vente med plantingen til det eventuelt tørker opp litt.  
 

Ha en fin kveld:-)


4 kommentarer:

 1. Så dumt at de hadde mindre stauder, da! Jeg har både tvetann og Lamium, og den siste trives litt for godt her. Har snart tatt over et helt bed. Lykke til med trilliumen! Ja, det er veldig dyre.
  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var det virkelig. Mindre klematis også, så jeg fant ikke den jeg lette etter som de hadde før.
   Det kan den nok gjøre ja, så disse lamiumene skal stå sammen med en tvetann jeg har, langt unna sarte bed.
   Takk:) Jeg skal prøve igjen, og håper det går bra denne gangen.
   Ha en fin fredag!

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Spændende indkøb - vi ser nok samme udvikling her, hvor gartnerier og planteskoler forsøger sig med salg af livsstils-ting - og dermed mister deres berettigelse, og ja, må lukke efter nogen år. istedet burde de jo specialisere sig feks indenfor skovbundsplanter:) Held og lykke med den trebladede!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Ja, sånn blir det fremover. Så da er staudefrø en mulighet. Er ikke så erfaren med frøsåing av dem enda, men kan jo bli,)
   Takk:) Det trenger jeg!
   Riktig god helg igjen:-)

   Slett