søndag 23. april 2017

Ny runde med snø
Det har vært kraftige snøbyger i Midt-Norge i dag. Det kom rundt 5 - 7 cm her til meg, og 12 - 14 cm i Byåsen på andre siden av byen.Veldig våt og tung snø. Endel er borte nå, men en godt del ligger her fortsatt. Og nå kryper temperaturen ned til 0.                                          Den gule fuglemateren er den eneste materen jeg har oppe i hagen nå. 


Orker ikke fortsette med dammen når det er så kaldt. Og nå er den snart full av vann igjen, etter at jeg hadde tømt den helt. Så, var det hull i den tro? Mulig hullet er tettet midlertidig av rust og rask da jeg tømte den. Ikke vet jeg, men nå har vannet kommet over der hvor det sank ned til i fjor høst.            Spaden står klar til deling av snøklokkene, men snøklokkene snødde ned i dag de...                            Det ble en liten tur til Ringve Botaniske Hage i dag, sammen med datteren.                                                     Surt og kaldt, men isen er iallefall borte på dammen.                                                    Typisk bygevær, blå himmel og snø i luften.                         Det var nå litt  koselig å se noen av de gamle rhodoene i blomst i Systemet.              Rhododendron fortunei. Nydelige rosa blomster på denne som lyste opp i snøværet.                                                                                                                             Rhododendron sutchuense fra Kina.
                                                                        Kalde knopper på vei.                                                                    To møtes til en samtale i vårværet.                        Her pakkes en god del  av buskene inn. Det har jeg aldri gjort selv i min egen hage.                                                 Hagelerkespore, Corydalis solida ´George Baker´.                                                       Hurtigruta og Hurtigbåten forlater Trondheim.

Plantene inne vokser godt, og jeg har tatt inn endel fra verandaen som står til herding. Så får jeg håpe at dette var siste snøen i vår og at resten i hagen forsvinner i morgen.

                                                                  Riktig god uke til alle:-)
12 kommentarer:

 1. Nydelige bilder! Men så trist med denne snøen som stadig kommer igjen. Her trommer regnet på taket. Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan så si, men det går seg vel til.
   Fin ny uke igjen:-)

   Slett
 2. Her er det også tett snødrev i dag.. Vi kan styre vår begeistring :-(( Trøsten er at det foreløpig ikke har blitt liggende? Det er meldt kaldt vær fremover med nattefrost, men forhåpentligvis også litt solskinn :-)) Fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hørte det hadde snødd i Bergen også. Noen dager til med kulde nå så retter det seg vel:) Det skal vist være bra skiføre i fjellet.
   Fin uke igjen!

   Slett
 3. Hei Kathrine

  Fantastisk med disse blomstrenbde Rhododendron i snevejret, og sikken et meget fortællende og egentlig flot billede af dine scilla, de: Naturen og planterne klarer det imponerende, sådan stort set:)
  Det er mere os selv der higer efter sommer.
  Og mon ikke den kommer til månedsskiftet, det tror jeg!

  Ha en dejlig ny uge du med:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten
   Ja, ikke sant. Og den rosa fargen kom veldig godt frem i snøen. Vårblomster greier seg godt de, bortsett fra noen lerkesporer som hadde knekt i vinden i går. Nå står de i vase, så kanskje de kommer ut.
   Vi satser på det vi:)
   Fin uke!

   Slett
 4. Våknet til en hvit hage i dag, men nå er det påvei til å smelte. Flotte bilder av rhododendron og corydalis i snø! Nå håper jeg også at dette var siste snøfall på denne siden av sommeren...

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå kan det smelte bort og litt mere hagearbeidsvær komme. Men vi kommer til å ha nattefrost en stund til her, så mot helgen kommer det litt mere varme.
   Fin dag til deg også:-)

   Slett
 5. Ja, det er litt av et vær om dagen, flotte rododendron. Ha en fortsatt fin dag,
  hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må en kunne si,) Ja, disse gamle rhodoene er flotte, og ganske gamle. Fin dag igjen!
   :-)

   Slett
 6. Vilka kontraster med blommande Rhododendron i snöväder. Ja, inte är det trevligt, tröttsamt är bara förnamnet. Vi har ingen snö men så attans kallt är det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de lyste opp i snøværet i går:)
   Tror ingen i Norden har varme for tiden. Men vi håper den kommer i mai:-)

   Slett