mandag 3. oktober 2016Første nattefrost kom i natt. Hvit plen, men ellers har det gått fint med alle høststaudene. To blomsterfluer venter på mere varme fra sola.                                                   Nydelig lys på morgen og kveld.                                   Astrid Lindgrenrosa var rimet i dag tidlig.                        Men så kom sola og den blomstrer videre som om ingen ting har hent.                                Katten vet å finne de første solstrålende på morgenen.                                   Og så ble det nesten litt for varmt for katten i sola utover dagen. Høstasters, hvit. Den er kjempefin i år! Har den to steder i hagen, og her får den ikke meldugg sånn som den får på det andre stedet med mere skygge.                           Flott i buketter er den også. Gleder meg til alle blomstene kommer ut. 


Oktoberbergknapp. Den står for mørkt til, stakkar. Ikke er det insekter på den heller, for blomstene kommer nesten ikke ut her i skyggen. En av de som må flyttes dette ja.                                          Fargesprakende  japanlønn.                                        Bregnene har det med å flate helt ut på høsten...                                 Storhjortetrøst. Står heller ikke bra plassert.                                Flott med gule soler i rosebusken, fylt gjerdesolhatt.            Her har mange nye små fått plass i kjøkkenhagen. De skal videre til nye bed neste år.                                Her er også noen som skal overvintre i kjøkkenhagen. Kanskje jeg blir ferdig med å rydde dette bedet denne uka? For det meldes fint høstvær, så da kan jeg fortsette her. Det er mye  sverdirisrøtter å fjerne, men denne nye staudespaden jeg kjøpte i vår, er super til en sånn jobb.                                      Duehodene fortsetter blomstringen fint.                                           Fine rognebær i år også.                                                         Ønsker alle en fin fin høstdag:-)10 kommentarer:

 1. Mye flott i hagen din nå! Det ser veldig frodig ut hos deg, og mye regn gir jo den bonusen :)
  Her ser alt helt brunt og slapt ut, for vi har ikke fått regn av betydning på evigheter...
  Katten din er så søt :)

  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er faktisk det:) Og ingen tørke i år heller, som i fjor.
   Takk for det:)
   Ha en fin uke igjen:-)

   Slett
 2. Godt at det er mye fint som tåler litt frost. :) Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det jammen meg. Og fint nå på høsten.
   Ha en fin uke:-)

   Slett
 3. Hei!
  Det er vakkert lys ute nå når sola står så lavt. Her har vi hatt to netter med frost. Det tar på hagen. I natt er det meldt om -2. Alle fuchsiane er under tak. I morgen må resten av dahliane inn. De er dekket til. Godt jeg har høstferie.
  God kveld til deg! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Ja, liker veldig godt denne lave sola. Flott fotolys!
   Her er det ikke mye å rydde inn av planter på høsten. Jeg har mest stauder, og de greier det meste selv.
   Fint med høstferie, og for et flott vær det er!
   Ha en fin uke:-)

   Slett
 4. For en lang og varm høst vi har hatt. Fantastisk å nyte blomstring ut i oktober. Helt spesielt lys på denne tiden. Det har du fanget godt i bildene dine.

  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vi hatt:) Fint med mye som blomstrer på denne tiden.
   Takk for det!

   :-)

   Slett
 5. Lekre bilder av høst i hagen, og snø (!) på fjellet! Nesten nede i null her også, om natten, men veldig fint om dagen :-)) Fortsatt fin høstuke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jepp, snø. Hvitt på toppene i fjellet nå.
   Vi har hatt en ule med frost, men plantene henger med,)
   Ha en fin høstuke du også:-)

   Slett