mandag 9. mai 2016

 Ny fin dag med dis over fjorden. Det har vært fuktig i natt, så nå smelter det mye snø i fjellet. Marikåpene vokser der den vil i hagen, men den får lett meldugg lenger ut på sommeren.                        Bekkesoleie, Caltha palustris.                        Fyllt bekkeblom,  Caltha palustris plena.                                       Tulipa tarda.  Botanisk tulipa. De er fine.


                                           Pinseliljer.                                Nå er det ikke så mye igjen å spa opp i dette bedet.                              Det blir godt å få orden igjen etter mange år med rot her.                                  Ruteliljene har begynt å blomstre.                                  Og årets første løvetann.                                Her i dette bedet er det flest lave planter.                                Samt noen løkvekster.                               Dette ble utvidet i fjor. Her vokser det godt. Her har det vært litt ymse, men nå skal noen av plantene flyttes fra her og til det som jeg straks har fått spadd opp.                     Ballblom, stjerneskjerm, nøkketunge, storhjelm og akeleier er det bl.annet her.I dette lille bedet ved dammen, begynner det å bli veldig trangt. Så enten må noe flyttes, ellers så må det utvides.                               Fuglene er veldig glad i dammen:) Skjora bader her hver dag.                                     Moro å se på.                           Her har jeg ikke kommet særlig langt med nytt bed. Men det blir.                         Bregnene er på full fart opp, samt alle de store bladplantene.

                         Nå brytes straks sola gjennom disen. Fin ny uke til alle:-)6 kommentarer:

 1. Så vakker marikåpe med regndråper på! Jeg holder også på med renovering av et stooort bed, og ho,der på å gi opp flere ganger. Ugress har en egen evne til å gro noe fryktelig...
  Morsomt med skjæra, ja!

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Vi driver nå på skjønner jeg, men det skal bli bra til oss begge til slutt:)
   Ugress vokser uansett.
   Dammen er godt likt blant fuglene ja.
   Fin dag til deg også:-)

   Slett
 2. Flotte bilder! Ugresset gror fryktelig fort her nå, og gresset måå klippes! Så koselig med fuglebad i hagen, det var inspirerende :) Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, ugresset må holdes sånn nogenlunde i sjakk, ellers så blir det så mye jobb senere, som det ble til meg.
   Dammen er veldig populær til fuglene, og det trenger ikke være mere enn et stort fat med vann. De må bare kunne stå med beina på noe, så bader de i vei.
   Fin dag igjen!

   Slett
 3. Hei! Det du driver med nå, gir meg en enorm luksusfølelse. Planter må få en ny plass, de må kanskje deles. Nytt kan lages. Det eneste er at det må skje ganske kjapt, før plantene blir for store og ikke orker å holde seg oppe etter for store inngrep.
  Fantastisk tid. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, ikke sant? Nå gleder jeg med til å plante ut igjen i bedet, samt en god grunn til å kjøpe mere,)
   Og nå vet jeg mye mere om plantene, enn jeg gjorde før. Så da er det enklere å plante ut.
   En fantastisk tid ja:-))

   Slett