fredag 29. januar 2016Stormen Tor er i vente, med orkan i kastene. Vi har hatt endel av dem før, og vet at det kan bli heftige greier.
Da Dagmar slo til, skiftet vi taket på huset. Heldigvis valgte vi solide, tunge taksteiner, men taktekkerene måtte sikre stilasene på kryss og tvers. Et under at det gikk bra.
For herligheten for et leven inne i huset av alt som slo og ristet i veggene ute. Nattesøvn ble det lite av.Jeg og datteren var et år oppe i Tyholttårnet (på 120 meter) da en av de kraftige stormene kom, og så utover byen. Men det var faktisk ganske ekkelt i vindkastene, tårnet svaiet mye og vi satte oss til slutt innerst og lo litt nervøst,) Da hadde vi prøvd det også. De 50 cm med snø som kom forrige uke, har krympet til 15-20 cm. Og med vind og regn som kommer utover dagen i dag, vil mere forsvinne.                           Da skal jeg ut og ta inn noen spader ved komposten.                            Så kan stormen Tor bare komme.                 Vi får håpe vi er i vater etterpå når den har løyet. Riktig god helg alle sammen!


14 kommentarer:

 1. Fine bilder av fjår og dun. Vi slipper unna stormen Tor her i Stavanger, men det blåser godt. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min.

  ha en fin helg uansett vær!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Godt dere slipper unna vinden. Vind er jo det vi er vant til langs kysten. Vår flotte lange kyst. Og vi kommer til å merke økningen av vinden årene som kommer.
   Men vi rir han vel av denne gangen og.

   :-)

   Slett
 2. Hei! Håper Tor forbarmer seg over dere:) Her dreiet vinden før orkanen traff oss, og jeg er glad for å slippe ødeleggelsene denne gangen, med Nina friskt i minne:) Så vi har bare hatt en vanlig storm, med regn og haglbyger. Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Alltid godt at stormen dreier unna. Her er det litt i rykk og napp, så vi må alltid være forberedt.
   Rekner med den kommer for fullt til natten. Stormene her pleier det.
   Nina ja. Her har vi dagmar i minnet.
   Fin helg igjen:-)

   Slett
 3. Så flotte bilder. Håper det går fint i stormen, vi ligger bare helt i ytterkant av stormen her nede, og håper vi forblir der.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det vil jo alltid gå bra, er min filosofi,) Håper dere slipper unna i år.

   God helg:-)

   Slett
 4. Nydelige bilder! Håper virkelig at Tor ikke gjør mye skade hos deg.

  God helg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Vi satser på det. Jeg liker vind, sover godt da. Stillhet er rart her..Men det går en grense.

   Riktig god helg:-)

   Slett
 5. Hei Kathrine

  Hernede har de fjernet varslet for "Tor" håber stormen også bliver nedgraderet hos dig!

  Flotte billeder!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt da! Her øker varslet, så vi får se hvordan det går. Jeg syns folk skal holde seg innendørs. Mange her i norge tror de er supermenn,) Resultatet er deretter...

   Fin helg til deg :-))

   Slett
 6. Hei!
  Vakre myke fjær og farlige vinder, er litt av en kontrast. Begge deler er luftig. Hadde aldri i verden vært oppe i Tyholttårnet i sterk vind. Modige jenter. Håper at Tor holder seg i skinnet.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jo, ute er det heftige vinder. Og min finerste fjær, som jeg ikke har bilde av her, er av ærfuglen. Dunen er rammet inn i huset mitt, og noe så varmt, skal du lete lenge etter!
   Så edderdun er noe av det flotteste/varmeste du kan få tak i.
   Tor risten litt, men vi får stå han av:)

   Ha det fint du og:-)

   Slett
 7. Lekre bilder :-)) Nå har vinden løyet litt her hos oss, men den aser seg opp sånn litt innimellom.. Tror det har gått bra her men vi får ikke vite det før dagslyset kommer i morgen =O Jeg ser det er din tur nå og håper du slipper unne uten skade på hus og hage!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk:) Håper det gikk bra i hagen din. Her ble det ikke så ille som meldt, og bra var det.

   :-))

   Slett