mandag 11. januar 2016


 I dag er det bare litt under null ute, og litt vind. Men det ser ut til at det skal bli kaldere igjen utover i uka. Ingen snø i sikte. Kunne godt ha kommet litt, for det er stor gress-og lyngbrannfare her. Støvete er det også.                            Men det blir mange fine isformasjoner i kaldt vær. I hagen er det ikke så mange fugler denne vinteren. Noen gråspurv, en trost, en gjerdesmett, endel kjøttmeis og blåmeis, og naboens skjærer. Og to kråker.Før helga kom det en frøkatalog i posten. Men i år skal jeg ikke bestille noe fra den, da de frøene jeg fikk i fjor, hadde så dårlig spireevne. Jeg har jo fått frø fra noen av dere, så da tenkte jeg det skulle være nok for i år.
Noen av frøene har alt begynt å spire også, så det blir spennende til våren.

                                                                                       :-)

14 kommentarer:

 1. Så nydelige vinterbilder! Ja, det er godt å få litt snø! Her dalte det ned litt natt til søndag, og den ligger ennå. Det er ikke moro når det blir så tørt at det er brannfare, det har vi opplevd endel ganger. Det er plussgrader her også, men det blir frost igjen. Håper det blir tidlig vår! Lykke til med frøene! Spennende! Ha en fin ny uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, nå er det slutt på brannfaren her iallefall.
   Vi satser på tidlig vår, men i de siste årene har den vært kald og våt her. Håper den ikke blir sånn dette året.
   I dag har jeg hivd over mye snø på pottene med frø. Spirene som kom i høst, ser litt forfrosset ut. Vet ikke om de overlever, men håper.
   Fin uke til deg også:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Flotte isformationer - vi får nu en uges frost siger de - men heller ingen sne her...

  Spændende med dine frø!

  Ha en dejlig ny uge:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takker for det! Nå har det kommet mye snø til meg, men tror noen av spirene har frosset. Håper det er liv i dem til våren.
   Fin uke til deg også:-)

   Slett
 3. Så fine bilder av fugler og is. Her er det kommet litt snø, noen centimeter.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Fint du også har fått litt snø. Det blir så rent ute når den kommer.
   :-))

   Slett
 4. Flotte bilder av isformasjoner! Det er utrolig hvordan vann kan bli når det fryser. Nesten 40 cm med nysnø her nå som kom i helgen. Jeg er veldig glad for det!

  God ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, vann er flott når det fryser til. Oi! har det kommet så mye til deg! her er det rundt 20 cm, men det ventes litt mere utover uka. Lyst og rent ute nå.
   Fin uke til deg også:-)

   Slett
 5. Fantastiske bilder av naturens egen iskunst. Klar og fin stemning i bildene. Her er det masse snø, så isen ligger skjult inntil videre. Vakkert med det hvite lune teppet også.
  Ha det godt.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Vi har og fått snø nå. Flott teppe i hagen. Rent og lyst ute.
   Ha en fin mandagskveld:-)

   Slett
 6. Lekre bilder, is er rene kunstverkene. Håper dere snart får litt snø snart også! Vi har ikke fått så mye enda vi heller, men ett lite dekke er greit nå som kuldegradene er mest nedenfor 10 på gradestokken.
  Ha en fortsatt fin vinteruke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Og vi har fått snø! Veldig godt at det endelig kom.
   Fin uke til deg også:-)

   Slett
 7. Her er det fint med snø, så jeg burde vel sende litt over til deg. Jeg gikk faktisk på ski i går og det var fint selv om det er gruelig kaldt. Minus 18 til morgenen i dag. Isbildene dine var så vakre. Som skulpturer og malerier! Ha en vakker helg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje du har sendt litt, for nå har vi fått snø! Jeg har ikke gått på ski i år. Håpet er å komme seg på hytta i februar.
   Tusen takk!
   Ha en fin mandag:-)

   Slett