torsdag 5. november 2015

Blomstring i november


 I går tok jeg en hagerunde for å se hva som fortsatt står i blomst i november. Buttblodtoppen har ganske mange blomster enda, og besøk av blomsterfluene.                                         Stjerneskjerm.                                          En hvit variant.                                      Asters. En av de virkelig gamle hagestaudene.                               Og denne astersen, som jeg har tatt inn store buketter av. Nydelig!                                                    Duehode.                                               Floks.                            Denne floksen liker jeg ikke fargen på så godt. Jeg har en rosa og en hvit kattost i blomst fortsatt, og denne som er både hvit og lys rosa på samme plante:)                                     Rosa kattost.                                         Gullkorg.                                         Oktoberbergknapp.                                             Blodtopp.                                         Kransveronika hvit.                                               Og rosa.                                       Fyllt gjerdesolhatt.                                              Ormerot.                                          Gul lerkespore.                                         Fredløs.                              Fyllt nyseryllik.                                          Siste rest av hestemynten.                                                 Hvit lupin.


 

                                             Storhjortetrøst.Og ringblomst. Noen urter er også i blomst enda, samt to roser, blomstererter, fioler, margeritter og verbena. Og noen jeg ikke husker i farta. Så kan jeg gå tilbake i bloggen neste år og se hva som blomstret i november.

Nå har det kommet to sibirnøttekråker i hagen. De henger opp-ned i furua og spiser frø. Morsomt å se på. Fint høstvær her til oss, med vakre farger på bladene. Selv om noe har forsvunnet, så henger mye igjen. Ønsker alle en fin dag:-)14 kommentarer:

 1. Jøss! Det er jo imponerende så mange som fortsatt står i blomst hos deg! Jeg har ikke en gang giddet å se i bedene, for der er det brunt. Når jeg tenker meg om har jeg faktisk sett noen blå storkenebb + gullknapp. Som du skjønner er hagen lagt "død" for tida. Men til helgen skal jeg se om jeg skal så staudefrø:) Det blir koselig

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? De gir seg ikke så lett i år, blomstene. Jeg har også tatt pause fra hagen, men har fått sådd staudefrø. Koselig å tenke på at det blir nye planter av frø:)

   :-)

   Slett
 2. Imponerende blomstring hos deg på denne tiden av året! Vakre bilder :)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, virkelig. Det blomstrer og blomstrer. Takk!
   Ha en fin dag du også:-)

   Slett
 3. Så mye fint som blomstrer hos deg fremdeles! Det er da litt merkelig å ha blomster i hagen på denne tiden av året, men veldig fint da :) Flotte bilder! Ha en fin dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt merkelig ja, men har opplevd det noen ganger før også. Men i år er det så mange forskjellige som blomstrer såpass sent på året.
   Takk:)
   Ha en fin dag igjen:-)

   Slett
 4. Wow! Masse lekkert i høsthagen din ennå! Flotte bilder :-) Herlig at vinteren lar vente på seg, det gir mye å glede seg over i hagen fortsatt.
  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp:) Og takk! Ja, vinteren kan vente litt enda, den kan komme noen dager før jul,)
   Fin dag til deg:-)

   Slett
 5. Hei Kathrine

  Masser af blomster og blomsterfluer - det er fantastisk - og flotte billeder!
  Tænker at det først vil være forbi den dag vinden går i øst?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:) Takk for det! Det ser ikke ut som vi får snø med det første. Bare det blir hvit jul, så kan den vente litt enda.
   Ha en fin dag:-)

   Slett
 6. Hei!
  Det ser ut som seinsommer hos deg. Fantastisk novemberblomstring. Oktober har vært en fin måned. Her har det nesten ikke vært nedbør og da går det an å være i hagen. Veldig flotte bilder. Gullkorg lyser opp.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:) Det blomstrer godt i år ja. Og ennå er det endel igjen også. Gullkorg er en flott staude som ikke gir seg så lett. Den lyser virkelig opp ja. Ha det fint:-)

   Slett
 7. Det er bare helt utrolig at en kan møte så mye fin blomstring i NOVEMBER!! Flott lys du har fått også. Ganske sjeldent syn på denne tiden. Dette gjorde godt for sjelen mens tåken ligger over hustaket her hos meg. God helg!
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tenk det! Og nå er jo lyset nydelig ute. Vi har et flott lys her ved fjorden på denne tiden. Så bra at det kunne hjelpe litt til deg.
   Riktig god helg:-)

   Slett