mandag 12. oktober 2015

Ringve Botaniske Hage. Dammen. I et praktfullt høstvær i går, dro vi til Ringve Botaniske Hage. Her ligger en stor dam, som ble ryddet kraftig i fjor sommer. Nå er det igjen plass til fugler, for den hadde grodd igjen så mye at det nesten ikke var mulig for dem å svømme rundt lenger. Dammen ligger i midten av arboretet og forestiller Nordishavet. Trærne og buskene som er plantet rundt dammen, er plassert etter den utbredelsen de har på den nordlige halvkule. En tur rundt dammen blir dermed som en tur fra kontinent til kontinent, fra skogtype til skogtype. Veldig flott å kunne ta turen hit, og i år har det blitt mange turer. Den ligger ikke så langt unna her jeg bor, og på sykkel tar det rundt 20 minutt. Stokkender er fine fugler:)

                               Her er husene som nesten gikk opp i flammer tidligere i høst.                                      Heldigvis gikk det ganske bra tross alt.

                                                                       :-)
12 kommentarer:

 1. Flotte høstbilder fra Ringve Botaniske hage. Jeg har aldri vært der selv, derfor er det alltid hyggelig når folk skriver om parker og botaniske hager i nærområdene sine- eller når de er på reise. Då får jo vi lesere også oppleve disse stedene :-)
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, det er fint når andre kan skrive og vise bilder fra disse flotte hagene rundt i landet vårt, og andre steder i verden. Så kan en ønske seg dit når det passer seg.
   Fin dag til deg også:-))

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Hvilken kontrast til dit forrige indslag - flot botanisk have - det er en god idé med at vise miljøer fra rundt om ishavet!

  Uha, det var godt at ilden ikke nåede disse huse, gamle smukke træhuse brænder alt alt for nemt!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke noe tåke denne dagen. Bare nydelig høstvær. Litt fiffig denne dammen med beplantningen rundt. Mye å lære.
   Sannelig var det godt ilden ikke gjorde mere skade enn den gjorde. Tror bare to pianoer fra 1700 tallet ble ødelagt, pluss noen andre mindre instrumenter.
   Ilden ble forårsaket av en ugressbrenner helt inne ved veggen. Ikke å anbefale! Jeg bruker eddik.
   Fin uke til deg også:-)

   Slett
 3. Så vakre høstbilder! Vannet ser ut som det er laget av gull :)
  Stokkender er så flotte ja. I fjor fikk jeg plutselig besøk av en som dykket i hagedammen min.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, denne dagen var det virkelig gull i vannet! Så gøy med andebesøk i dammen din da! Her flyr de bare over hagen.
   Fin uke til deg også:-)

   Slett
 4. Så flott botanisk hage! Godt at de flotte bygningene ikke brant ned, det hadde vært utrolig synd.Fantastiske bilder fra dammen! Ha en fin ny høstuke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, liten men flott! Husene ble litt skadet, og to pianoer fra 1700 tallet gikk med, pluss noen mindre instrument. Men alt i alt gikk det forholdsvis bra. Nå brukes det ikke ugressbrenner der mere,)
   Fin høstuke til deg også:-)

   Slett
 5. For et vakkert sted! Jeg fikk "ro i sjelen" av å se på bilden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne dammen er vedlig flott! En fin plass å senke skuldrene.

   :-)

   Slett
 6. Hei!
  Det er nesten som en nasjonalpark eller en internasjonal park. Spennende, det må være veldig interessant å gå rundt vannet.
  Vakre og glødende bilder.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig fin park, selv om de har slitt med å få midler til vedlikehold av bedene. Nå rustes det opp ganske mye, så vi får håpe det ikke gror igjen som det gjorde for noen år siden.
   Takk!
   Ha det fint:-)

   Slett