onsdag 2. september 2015Det begynner å bli kjølige netter. I dag fyrte jeg opp i ovnen, og det er noen uker siden sist. I hagen er det travelt for humlene. Og i år er det utrolig mange humler! Artig:) Duehodeblomsten, Chelone obliqua  har blitt enorm. Rundt en meter høy og tåler vind. En høstblomstrende og hardfør staude jeg liker godt. Humlene også, selv om de bruker litt tid på å komme seg inn til nektaren. De blir helt borter i blomsten, før de kommer krypende ut igjen. Morsomt å se på. Trodde jeg hadde den hvite også, Chelone glabra, men finner den ikke. Får se over notatboka om den står der. Var så sikker på at jeg hadde den...Hm...I går begynte jeg på å få fjernet gress som vokser mellom steinhellene i hagen. Det gjør jeg noen ganger, for ellers gror hellene helt ned.
Noen av de nye staudene ble plantet, og må nok gjøre plass til overvintring av noen i kjøkkenhagen i år også.
Men nå kommer snart datteren med blåbæra hun plukket på hytta i helgen, for å lage blåbærsyltetøy. Litt greiere på et stort kjøkken enn i leiligheten hennes. 

                                                                                          Ha en fin dag :-)

14 kommentarer:

 1. Nydelige humlebilder! De er så søte, og jeg liker så godt de brummende insektene :)
  Her fyrte vi også opp i ovnen i går for første gang på lenge. Vi holdt på å regne bort, og det var godt å få litt varme i huset i det fuktige været.

  Blåbærsyltetøy er kjempegodt!

  Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, de er virkelig søte og har en "go´lyd" :) Å ja, hørte om regnet dere har fått i området østpå. Godt det gikk ganske bra for dere:-)
   Jepp, blåbærsyltetøy er nydelig!

   Fin dag til deg også:-))

   Slett
 2. Hei!
  Vakre og morsomme bilder. Det er spennende å følge med på insektlivet.
  Leste et sted en gang at flyverene i det engelske flyvåpen under krigen, spiste blåbær for å bedre nattesynet. Blåbær har mange gode egenskaper. Så er det så godt.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, insekt hører liksom hagen til. Jo, blåbær skal na god effekt på øynene, så det stemmer nok. Og godt er det virkelig.
   Ha en fin ettermiddag:-))

   Slett
 3. For noen herlige bilder av den ivrige og søte humlen som skal inn:) Jeg er også glad i duehodeblomsten. Har den i rosa og i hvitt. Nå er det på vei til å sette farge på høsten.

  God uke.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg finner ikke min hvite, og kan heller ikke finne den i notatboka, så da har nok den bestillingen blitt glemt. Får ta det til neste år.
   Ha en fin fredag:-))

   Slett
 4. Koselige humlebilder :-)) Vi har mange her også når solen varmer. Vi har fyrt i ovnen flere ganger i sommer. Det er litt enten eller med været? Fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Jo, været var uten ovnsvarme i nesten fire uker, så er det på´n igjen. Men, det er nå koselig med ovnsvarme da. Tror ikke jeg kunne greid meg bare med strømvarme.
   Fin fredag til deg:-))

   Slett
 5. Nå har jeg kost meg med bildene dine igjen. Så mange fine insekter og blomster og den kattpusen i trauet da! Herlig å titte inn til deg. Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det! Ja, katten er søt i trauget sitt:) Han har ett ute og ett ved vedovnen inne. Det inne er ganske dypt, så der forsvinner han nesten.
   Ha en fin fin fredag!

   :-)

   Slett
 6. Så flotte humlebilder!! Tenker de trives hos deg, som har så mye " humlegodt" i hagen:) Ha en fin fredag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jo, jeg har ganske mye humleblomster i hagen nå. Og humlebol i en fuglekasse annet hvert år. Så her summer det godt.
   Fin fredag til deg også:-))

   Slett
 7. Helt utrolig hvor flink du er til å ta humlebilder! Jeg synes at det er kjempevanskelig.
  Duehodeblomsten har jeg plantet i år og den har mange knopper. Håper på en fin høst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Trikset er jo å sette på serietagning på kameraet og knipse i vei. De fleste blir jo dårlige og slettet, men når en tar så mange, så blir noen bra også.
   Håper duehodeplanten din kommer i blomst snart. Vi krysser fingrene for en lang og fin høst!

   :-)

   Slett