mandag 14. september 2015
Da har hele familien vært på hytta igjen. Fint vær, men endel vind.  Men vi fikk tent opp bål ute på kveldene.  Koselig med bål når det mørkner.Det er ikke soppår i år. I fjor var det veldig mye av all slags sopp, men i år har vi bare plukket noen kilo kantareller og litt piggsopp. Blåbær derimot, er det mye av. I dag har jeg kokt mere blåbærsyltetøy:)
Litt molte fant vi også, men nå er moltesesongen straks slutt for i år.Lørdag gikk vi en fin tur innover i fjellet. Myrene begynner å skifte til høstfarger.Ganske mye vind innover, men med jakker i sekkene gikk det greit. Svett når en går og kald når en raster. Da er det godt med jakke.Flaggermuskassa hang sønnen opp i mønet under reinshornet. Så nå håper vi flaggermusene vil finne huset og sette pris på det. De holder til rett under, så kanskje de blir å finne i kassen etterhvert.
Fredagen da vi satt ute ved bålet, kom en flaggermus rett over oss og utstøtte et skrik, før den fløy videre. Kanskje den ikke likte røyken fra bålet.                                          En av de faste fuglene vi har besøk av, Lavskrika.                                                                    Vakker fugl :-)                               Tok ingen bilder av den denne gangen, så disse bildene over her er fra tidligere.En annen fin fugl som holder til rundt hytta vår, er Tretåspetten. Også en fugl som en kan komme tett inntil. Dette bildet tok sønnen for noen år siden.Her er en av matstasjonene til Tretåspetten. Den hakker små hull i granstammen og drikker sevjen som pipler ut. Den fórer også ungene sine med denne sevjen. Godt gjort, så klissete som gransevje er.Toppmeisen var på plass, samt granmeisene. Kjøttmeisen så vi ikke denne gangen.

Ute blåser det fortsatt kraftig og temperaturen viser 20 pluss. Jeg har fått tatt inn mye av gjerdesolhatten og satt i buketter, for de har veltet og ligger langflat bortover.
Den som vokser ved hurdalsrosa har støtte av den, så det ser ut som om rosa har fått gule blomster.
Mye blomstrer i hagen ennå, og endel er ferdige. Jeg rydder lite på høsten, men det som er tungt å rydde på våren, tar jeg nå.

Og i år har jeg hatt rekordmange humler i hagen. Fortsatt er det mange, særlig breinøkketunge, merian og kransveronikaene er populære.

Primulaen, ´Primula maximowiczii´ har begynt på en ny blomstring nå i september! Skal tro om det har noe å si for neste års blomstring, om den blir dårligere? Det er kanskje den kalde sommeren som har tullet det til for enkelte blomster i år.


I dag blir det ikke fotografering i hagen pga vinden, men kanskje den løyer til i morgen. Jeg  har vært litt dårlig til å besøke andre hageblogger i det siste, men skal ta en runde om ikke så altfor lenge. Ha en fin ukestart:-)

8 kommentarer:

 1. Så flotte naturbilder! Å, så koselig det er med bål i høstmørket:) Ha en kjempefin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, bål er koselig nå på høsten.
   Ha en fin fredag:-)

   Slett
 2. Hei! Fine bilder fra fjellet. Deilig med kantarell. Fersk kantarell er himla godt. Skal bli spennende om flaggermusa finner hjemmet sitt. Ser ut som et perfekt sted under møne
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Jepp, kantareller er nydelig. Er veldig spent jeg også, på om flaggermusene vil sette pris på kassa. Tror den ble fint plassert.
   Ha en fin fredag:-)

   Slett
 3. Flotte bilder fra fjellet :-)) Håper dere får leieboere i flaggermuskassen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, det håper jeg også!

   :-)

   Slett
 4. Nydelige bilder! Flott med bål i mørket, og det er så vakkert på fjellet i Norge!

  Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Vi har et vakkert land vi ja. Det er sikkert.
   Ha en fin fredag:-)

   Slett