søndag 5. juli 2015

Nyklekte kjøttmeisunger i juli :)Så ble endelig noen av kjøttmeiseggene klekket ut på hytta denne helgen. Det har tatt tid i år, men nå er fem ute, og rundt åtte egg igjen, kanskje flere. Det er uannsett sent, men i år ble det litt senere enn vanlig.
Håper det går bra med dem alle, men jeg har ikke sett at de har lagt så mange egg før i disse kassene vi har.
Mulig de har kjedet seg litt i kulden?                  På en hytte uten innlagt strøm (og vann) må en jo ordne ved:)                                         En koselig jobb:-) Utrolig mange biller å se når endelig varmen kom til oss også.  Her en i en Bukkebladblomst.                                                                                        Og to, en rød og en grønn.                                     Et grantre har bukket under for vinden i vinter. Den blir til ved....                                                                       ...og til en flott konglebukett:-)


                                                                                    En bille på malefingrene mine.

Vi er i gang med å male på hytta. Det ble bygt på et lite tilbygg i fjor, som nå ble malt.
Og vi fant tilbake til den gamle varme brunfargen vi hadde før.
Det var godt å få den tilbake, istedet for den mørke sorte triste fargen vi har hatt i mange år.                      Og orkideene er straks i full gang med blomstringen på myrene. Fikk bare noen få bilder av dem i dag, da vi gikk for å flytte en bekk som hadde gått litt ut av retningen sin.


                                                                        

Fint å komme hjem til hagen også, men aller best å komme hjem til katten:) Og så gleder jeg meg til å reise på hytta snart igjen.
Sola gikk ned der 23.20 i går kveld, og en flott måne kom opp. 

Med rundt 26-27 varmegrader på en hyttehaug i indre trøndelag, så ble det nesten svalt å komme til huset vårt her ved Trondheimsfjorden.

Og her er hjemme det aktivitet! Boakjølsnegler i hopetall som tenker på neste generasjon. Jeg har faktisk tråkket på noen av dem, og de måtte avlives. Det begynner det å bli såpass mange i hagen nå, at jeg lurer litt...?

Nå er det en utrolig flott solnedgang over Trondheimsfjorden, vakkert rosa lys. 
En uke igjen til vi starter ferien :) Det skal bli godt!

                                                                                   :-)

8 kommentarer:

 1. Oii, se der ja, så flotte kjøttmeisbabyer :-) Og fantastiske bilder fra hytta, det er en fryd å se på! Grankonglene er utrolig lekre i år, var visst litt sjelden leste jeg. Ville orkideer er vel det sarteste og vakreste som finnes :-)
  Ha en fin sommeruke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så fine! Viste ikke at grankongler var sjeldne, men i "vår" skog plantes det ikke på kunstig vis. Kanskje det er forskjell på det?
   Ville orkideer er så fine, og enda har ikke nattfiolen kommet. Den dufter av vanilje på natten:)

   Fin sommeruke du også!

   Slett
 2. Nå gjelder det å holde ut denne uka, så blir det ferie! For så vidt like greit å være på jobb når jeg titter ut av vinduet. Det regner masse! Denne gangen har du tatt bilder av mye jeg ikke har sett før. Morsomt med fugleungene :) Ha ei fin uke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir så godt med ferie! Og så er det godt at den varer til ut i august også, når mange har begynt å jobbe igjen.
   Artig du får nye bilder å se på. Og fugleunger er jo fine ja.
   Fin uke til deg også:)

   Slett
 3. Hei! Flott bilde av fugleunger. Her var det veldig lite med insekter da ungene ble klekket ut, så det endte dårlig for flere.
  Her har det vært varmt i flere dager, nydelig sommervær. Det beste av alt er at det har vært nesten vindstille. I dag blåser det som bare det.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, disse var så sent ute i år. Fluesnapperen er den som har vært heldigst, rødstjerten gikk det ikke bra med i år.. Så jeg krysser fingeren for disse nyklekte.
   Håper du har bra vær denne uka. Ha det fint:-)

   Slett
 4. Søte kjøttmeisbabyer, ja! De er så søte når de er nyklekket. Så vakre ville orkideer du viser! De er noe av det vakreste vi har i naturen. Kjenner til de fra naturen her også.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Velig søte ja:) Og ville orkideer er så fine. Gleder meg til nattfiolorkideen kommer. den dufter så nydelig av vanilje på natten.
   Ha en fin onsdag:-)

   Slett