mandag 13. august 2018


Så er sommerferien over. Den har gått veldig fort, og vi har vært mye på tur rundt i Trøndelag.
Hagen har greid seg stort sett selv, jeg har bare vannet i kjøkkenhagen to ganger. Greit sommervær, men det har vært opp mot 33 varmegrader, og det er ikke noe for meg.
Men for vepsen har det vært en strålende sommer! Det har summet  dagen lang, og jammet tok de ikke og spiste opp det meste av morellene også. Nettet stoppet jo ikke dem!Jeg var oppe tidlig en morgen for å berge det meste, men da var allerede vepsene så mange at jeg ga opp. Ble stukket rett under øyet, det er det andre vepsestikket denne sommeren.
Har ikke sett maken til vepseår noen gang. Og en kan bare grue seg til plommene modnes. Da er de nok i gang igjen.                              Ny valmue denne sommer.                                         Og min favoritt, Angels choir. 


Forrige uke var jeg på hytta alene noen dager, og kantarellene har begynt å komme for fullt:-)             Og hvem tok over den tomme soppkorga? Katter finner seg sine plasser det det passer dem:-)Planen med å ha chiliene ute denne sommeren, gikk ikke så bra. Selv om det har vært varmt i perioder, så har termperaturen variert såpass mye at de fleste plantene ble tatt inn.
Nå modnes de i andre etasje. Her gul Inca.                                                         Pinocchio's nose vokser godt.                                                               Bhut Jolokia.                        Fikk tynnet litt av gulerøttene i går, samt tatt opp noen av hvitløkene. I fjor var det så vanskelig å få tak i settehvitløk, at det ble en blanding av litt forskjellige sorter.                                                   Snart høsteklare røde stikkelsbær:)Tungt med epler på de tynne grenene. Treet ble plantet for tre år siden, da det andre frøs en vinter.                                                 Ny lilje i år. 
                                       En ny fargevariant av Hestemynte, Monarda Fisher.                              Min New Dawn har fortsatt en gren med røde blomster.                          En merkelig grønn sak, som er i slekt med Groblad. Lett å så var den også.                                         Soloppgang over Trondheimsfjorden tidligere i sommer :-)


9 kommentarer:

 1. Hei Kathrine!

  Mye fint som blomstrer hos deg. Veps har jeg ikke sett her enda, men veldig mye bier. Så flott din nye hestemynte er! Vet du noe navn på den?

  Ha en fin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!

   Jo, det er da endel, men i år har jeg bare vært på gartneri to ganger,) Ikke mye nytt, men litt. Bl.annet denne Hestemynten som heter Fisher. Nå har jeg fire varianter, men den hvite hadde frosset i hjel på gartneriet denne vinteren, så den fikk jeg ikke tak i nå.

   Jeg tror det ble for tørt til dere sørpå til at vepsene ble mange. Her har det regnet innimellom, så da greier de seg godt, og i år er det tusenvis av dem. Jeg er ikke redd veps, men liker ikke at det blir så mange.

   Ha en fin uke du også:-)

   Slett
 2. Fint din have har klaret sig så godt gennem ferien. Her har vi også et rigtig godt frugt-år, men ikke mange hvepse - heldigvis. Og vi vader rundt i blommer nu. Du har sikkert ret i at det har været for tørt.
  Skønt med kantareller og stikkelsbær - og masser af dejlige blomster!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gikk helt fint med hagen ja:)
   Vepsen har nok tørket ut der det har vært varmt i lengre tid, men her har vi et skikkelig vepseår i år.
   Ja, sopp og bær er fint å sanke utover nå. Og hagen blomstrer!

   :-)

   Slett
 3. Hei Kathrine

  Du lader til at have haft en super sommer -også med vejret;)
  Dejligt med kantareller - nu har vi fået regn så måske de oigså kommer hos os?
  Flot lilje, er det en amerikaner? Måske en variant af Lilium canadense?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kartsen

   Ja, denne sommeren var helt grei, om noe varmt en periode da.
   Håper kantarellene kommer til deg også, her ser det ut til å bli et bra soppår.
   Det er liljen canadense ja. Satte også liljene dauricum og michiganense, men de finner jeg ikke igjen.

   Fin ny uke igjen:-)

   Slett
 4. What type of fruit is that? These photos are beautiful filled with such an array of wildlife! I love your cat in the basket as well! Thanks for the share, hope you had a fantastic weekend. Keep up the posts.
  World of Animals

  SvarSlett
 5. Så flotte valmuer. Veps er noe dritt. Det eneste året vi har hatt skikkelig plommeavling var det vepsen som stakk av med mesteparten. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 6. Hei igjen! For noen vakre bilder og avlingen din er jo stor. Veps liker jeg ikke. Uff å bli stukket i ansiktet da, det gjør jo kjempevondt. Her har det ikke vært så mange vepser, men jeg har jo ikke frukttær heller da. Tørt har det vært, men det meste har levd over selv om jeg ikke har vannet. Nå satser vi på en herlig høst tenker jeg. Nyt dagen!

  SvarSlett