onsdag 2. mai 2018

Hvorfor får de det ikke til?

          Og jeg snakker selvsagt om Primulahagen på Ringve Botaniske Hage her i Trondheim. For en god del år siden begynte de å anlegge denne hagen som jeg gledet meg sånn til å se.  Jeg er veldig glad i Primulaer av alle salg, og her skulle det bli mange.                                                  Dette bildet er tatt i 2015, da det ennå var sånn nogenlunde bra.
 Men så kom det opp et nytt skilt med infomasjon om at primulaparken var under omlegging. Det skiltet sto der i noen år, men er nå tatt bort. Bildet her er tatt i går, 1. mai. Det meste er grodd igjen av plen, og nå er det bare igjen noen få bed i all grusen. Triste greier..                                                I fjor var det noen få kuleprimulaer som blomstret.                                                  Her kommer noen bilder tatt tidligere. Jeg har tatt noen flere bilder av hele Primulahagen også, da det var så flott på våren, men fant dem ikke igjen.En kan jo lure på hvorfor Ringve Botaniske Hage ikke får det til, når andre Botaniske Hager gjør det?
Plantesystemet har de også holdt på med i åresvis, men blir aldri ferdig. Bare grus og rot i det meste av systemet. Renesansehagen er heldigvis ok, samt Gamlehagen.
Vi går mye tur i denne hagen, og det er ikke så koselig og se at ting forsvinner eller ikke blir vedlikeholdt.
Planen med denne Primulahagen var at de skulle samle inn frø og bytte med andre Botaniske Hager i Europa. Det ser ut til at det gikk i vasken.

12 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Ja, det er noget af en nedtur for dette ambitiøse projekt!
  Der kan vel være flere forklaringer, måske er der en initiativtager og nøgleperson der ikke er her mere?
  Eller også er det det vi så ofte ser i Danmark: En stor demonstativ politisk bevilling for anlæget af denne unike attraktion, og de efterfølgende år kommer der ikke flere penge til vedligeholdet? Botaniskhave i København bar tidligere præg af dette, indtil det blev for meget for brugerne -byens borgere. og der kom klager...

  Håber i finder en løsning hos jer - det er et spændende projekt!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Det er det ja. Denne Botaniske hagen er ikke så stor, men andre byer i Norge greier å ta vare på sine, så det er rart ikke det går her i byen.

   Vi får håpe det ja:)

   Fin dag igjen:-)

   Slett
 2. Hej Kathrine!

  Vilken sorglig syn, jag är också väldigt förtjust i alla Primula. Hela planteringen verkar övergiven och här och där syns den förfärliga markduken. Synd, en god idé som ingen mera verkar ta ansvar för.

  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla

   Ja, ikke sant. Hadde litt tro på denne primulahagen. Nå er det nok ikke lenge til alt blir "plen" igjen.

   :-)

   Slett
 3. Så ærgerligt og synd for jer som bruger haven. Primula fortjener bestemt en bedre behandling, og det er da surt at se hele anlægget forfalde. Håber I kan råbe nogle ansvarlige op!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det. Hagen ligger under Universitetet, men det gjør jo andre Botaniske hager også. Synd er det.

   :-)

   Slett
 4. Hei Kathrine!

  Så sørgelig å se, for det var jo et flott tiltak. Primula er flotte planter. Synd at det ikke ble noe ut av det.
  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit

   Det var det ja. Veldig mange spennende primulaer var det her for ikke mange år siden. Nå blir det vel snart bare plen igjen..

   Ha en fin dag:-)

   Slett
 5. Så trist når ikke hager blir som de skal.Jeg hadde jammen sendt en mail og spurt hva som skjer. Vakre bilder hadde du da! Ha en fin dag i våren! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo det ja. Tror det er pengene det står på, og at de har en lei tendens til å starte med noe nytt før det andre er ferdig.
   Takk for det! Du også.

   :-)

   Slett
 6. Hei Kathrine.
  Så ergerlig når en først lager en sånn hage. Primula er spennende planter, men det skal holdes ved like. God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Ja, det er det. Og tror kanskje ikke det kom som en overraskelse at det må holdes ved like ja.

   :-)

   Slett