lørdag 6. januar 2018

Vinter på SolsidenHei, og godt nytt år! Julen er ute av huset og et nytt år er i gang. Hosten har nesten gitt seg, og jeg har vært på mine daglige turer ute denne uka.
I dag ble det derimot en tur til byen. Gikk først til Solsiden, som før var TMV, Trondhjems mekaniske værksted.                                                                Julepyntet og fint her fortsatt. 


TMV var  tidligere et skipsverft og mekanisk verksted, opprettet i 1872 og nedlagt i 1983. Fra 1895 hadde verkstedet tilhold ved Bakkestranden, der bydelen Nedre Elvehavn ligger i  dag.De fleste av de gamle murbygningene står, og er gjort om til butikker, leiligheter, kontorer og restauranter/kaféer.                                                    Fint at noe av det gamle kan få stå igjen.                 Vi hadde faktisk en hvit jul i år, men ikke så mye snø. I dag lavet det ned, veldig koselig:)I morgen kommer stormen Cora, og vi har ikke lagt noen uteplaner for den dagen. Kanskje like greit å holde seg inne, vi får se hva det blir til.                                  Videre innover til sentrum passeres flere av de gamle murhusene.                                  Her har jeg straks kommet til Bakke bru, som går over Nidelva.                                                                Utsikt til Nidarosdomen fra brua. Gamle bybro skimtes også.                       Og her var de, ærfuglene som har begynt å holde til nederst i Nidelva. 


 


Frem mot april blir det litt travelt med jobbing, men jeg har bestilt noen få frøpakker, og så skal jeg så noen flere chilifrø, bl.annet Pinocchio nose. Tomater skal jeg ikke ha i år, bortsett fra den planten jeg har overvintret fra i fjor. Viste ikke at det var så enkelt å overvintre tomatplanter(og chili).

Lyset har kommet tilbake, så nå har jeg sol på arbeidsrommet mitt igjen:) Og så gleder jeg meg til å komme på hytta denne vinteren også. Skal bli himla godt å få gått på ski igjen.

                                                              Riktig god helg!16 kommentarer:

 1. Hei Kathrine!

  Vakre vinterbilder fra Trondheim! Det er litt mer moderate mengder hos deg, for her har det kommet 60 cm den siste uken. Det ser ut som dere får et nytt uvær hos dere snart. Håper det går bra!
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!

   Tusen takk:) Det er det, selv om det i dag kom 10-15 cm snø, og en skal ikke lenger enn litt opp eller på andre siden av byen, før det er iallefall tredoblet snøforhold. Men her til meg har vi tidlig vår. Litt fint det også.
   Uværet gikk greit her, har opplevd værre enn dette ja.

   Fin søndag til deg:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Jamen ja, det ligner jo rigtig vinter:) Der var i heldige!
  Alletider at man bevarer så meget af de gamle bygninger i havnen, og nyt bygges henaf samme stil!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Jepp:) Snø er flott! Det er det ja. de kunnenoe på den tiden, nå er jeg mere skremt av at byggestilen bare skal være grå og firkanta:(

   Fin helg igjen:-)

   Slett
 3. Så koselig med tur i snøværet. Her har vi hatt bittelitt frost i dag, men i morgen er det meldt varmere igjen. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Alltid fint å gå tur i været:)

   Fin helg igjen:-)

   Slett
 4. Vakre bilder fra Trondheim i vintermørket :-)) Ønsker deg et flott nytt år! Gleder meg til å følge med på bloggen din i 2018 :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Godt nytt år igjen, og takk!

   :-)

   Slett
 5. For en utflytta Trondhjemmer er det morro å se bilder fra Trondheim. Du har fått fram ekte trøndervær.

  "Sommer" og "Varmt landskap", fra utstillingen din, gir mere varme ;-) Dessverre er veggene mine allerede sprengt med bilder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så bra:)
   Tusen takk:) Så godt å høre at du også har veggene fulle.
   Da er vi iallefall ikke minimalister,) Et godt tegn:)

   Slett
 6. Hei Kathrine!
  Flotte bilder fra Trondheim. Det et så bra at gammel industribygninger bir tatt vare på og gjenbrukt.
  Godt nytt år! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Tusen takk:) Det er det ja. Godt nytt år til deg også:-)

   Slett
 7. Så fine snebilleder fra din by! Smukt med alle lyskæderne vintermulmet.
  Kan godt forstå du glæder dig til hytteferie og skiløb.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, det gjør jeg. Håper det ikke blir så lenge til.

   :-)

   Slett
 8. Hej Kathrine!

  Häftigt med juldekorationer i byggkranen!

  Ja, det är fint när man bevarar gamla bruksmiljöer, så mycket mera av upplevelser än nybyggda och stela byggnationer. Nog ser det kallt ut för fåglarna i snögloppet men jag antar att de klarar av det galant så länge det finns öppet vatten.

  God fortsättning Kathrine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla!

   Ja, ikke sant:) Det er det.
   Fuglene greier seg fint, og Nidelva fryser ikke igjen, for flo og fjære går langt opp i elva fra fjorden. Så her har de set fint:)

   Takk det samme:-)

   Slett