søndag 26. november 2017

Siste helgen i november


Det har ikke vært så mye å skrive om fra hverken hagen eller turer, men novemberlyset har vært flott i år også. Nydelige lange soloppganger og solnedganger. Brennende himler.                                                                    Mandag ble Mumrikk 17 år:) Fortsatt litt "toillat" katten vår,)
 Iallefall når kattemynten må passes på. Sønnen syns det er litt irriterende at han springer på ledninger, tannbørsten som står til lading mm på rommet hans, men så lenge han ikke begynner å tygge på ledningene, så går det bra.                         Litt tunghørt, ikke så bra syn lenger heller, men "still going strong". Superkatten vår!                                                Nok en gang sliter han med dammen på vinterstid. Det har vært minusgrader i mange dager nå, og telen kryper lenger og lenger ned i bakken. Men jeg har ikke mistet mange planter pga telen, så de tåler ganske mye likevel. Savner snøen da...                           Kongen i hagen:) Vi har latt noen stoler stå igjen i hagen, og en på verandaen.                                                              Jonsvatnet i novemberlys.                                                            Vakkert på denne tiden også. Steinhellene rundt dammen må få seg en oppgradering neste år. To har begynt å gli ned i dammen, og det blir verre nå når telen kommer.                                                                      Hulter til bulter-heller,)                                                   Vrihasselen kommer til sin rett når bladene har falt av. Jeg driver og skal stramme den opp. Den har begynt å legge seg utover plenen, så beskjæring må til.                                        Alunroten fikk selskap av et ukjent blad i dag,)                                           Astrid Lindgrenrosen har nok blomstret for siste gang i år.                                                        Det ble en liten bytur i dag i flott novembervær.                                                                  Ned til Nidelva fra Ilasiden. 


                                                             De er svære disse ulvehundene. 


  
Ilen kirke, tatt fra Nidareid broen. 
Gangbro over Nidelva fra Ila ved Ilen kirke til Øya ved Nidarøyhallen, oppkalt etter gården Nidareid, som ligger opp for broen. Broen ble oppført som gangbro til Trøndelagsutstillingen i 1930, da den forbant utstillingsområdet på Nidareid med fiskeriutstillingen på Skansen.

Denne broen ble bygget som fotgjengerbro til messeområdet/skøytebanen på Nidarø i 1901-02.
Etter flere års forfall ble den karakteristiske gule og røde trebroen revet i 1994 og erstattet med en kopi. Det går faktisk ann det også av og til, å kopiere litt av det gamle vi har.
Nå 23 år etter så begynner broen på nytt å bli dårlig, med endel råteskader.  Jevnlig vedlikehold kunne vært en god idé ?,)                                                            Nidelven stille og vakker...                                               Straks advent. Sykkelen har iallefall fargen klar. 

                                                                          Ha en fin ny uke:-)
10 kommentarer:

 1. Hei Kathrine! Gratulerer med Mumrik! 17 år er en flott alder på en katt. Fine bilder! Jeg har en vrikassel med mørke røde blader, men den vokser ikke like godt som de grønne.
  Ha en fin ny uke! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Tusen takk:) Ja, det er det. Jeg har aldri hatt en katt som har blitt så gammel, så det er flott!
   Takk:)
   Å, det viste jeg ikke, at noen vrihassel kunne ha andre farger på bladene? Men du har jo det meste, så det forundrer meg ikke:)
   Fin ny uke igjen:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  17 år er imponerende!
  Flotte billeder fra Dig igen:)
  Det må være tæt på at Jonsvatnet fryser?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei karsten!

   Ja, det er det:) Takker:)
   Ja, det tror jeg også, om det fortsetter med frosten. Her har jeg tatt flotte frostbilder før, så håpet er at det blir sånn i vinter også.

   Fin ny uke til deg også:-)

   Slett
 3. Søt Mumrikk :) Ha en fortsatt fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker:-)) Fin søndag igjen!

   :-)

   Slett
 4. Hei Kathrine.
  Flotte bilder som alltid fra deg. 17 år, det er imponerende. Nydelig er den. God uke til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise!

   Takker:) Ja, det syns jeg også! Fin uke igjen:-)

   Slett
 5. Jeg simpelthen bare elsker den katten din altså :-)) Herlige bilder!

  SvarSlett