torsdag 30. november 2017






                         Morgenhimmel, men det var i går. I dag er det grått og rimet har minket litt ute. 



                                                  Det har fryst på litt her og der, her fra Nidelven. 



                     Jeg har så smått begynt med litt juleforbredelser, bl.annet bakt noen potetlefser. 



           Det blir ikke så tidlig lyst på denne tiden, og skumringen kommer også tidlig på ettermiddagen.



                Da ble det litt vanskelig å jobbe, så to timer før middag tok jeg frem takka og laget lefser. 



              Nå ligger de i fryseren klare til jul. Blir godt med sylte og lefse, eller rakfisk og lefse. Laks er også godt i lefse, med Snøfrisk og salat. 



Nå har været vært kaldt så lenge, at telen har nok kommet en god del ned i bakken. Og gjett hva som kommer på lørdagen da? Jo, mildvær og regn. Tenker det blir passe glassert ute.

                                                                  Ha en fin dag:-)








12 kommentarer:

  1. Hei Kathrine!

    Ja, nå er det mørkt både tidlig og sent. Her er det bare gråvær og lett snø. De 25 cm som kom har fåttbli liggende, men det spørs om hvor lenge. Ergerlig å få mildvær og regn, ja. Da blir det nok veldig glatt.
    Så flink du er som har bakt alt til jul!

    Ha en fortsatt fin dag :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Marit!

      Du er heldig som har fått snø:) Da blir det litt lysere iallefall.
      Ja, men får håpe det blir strødd litt, for jeg er liksom ikke klar til å bruke brodder enda.
      Moro å bake litt på denne tiden.

      Fin dag igjen:-)

      Slett
  2. Hei Kathrine!
    Vakkert bilde av morgenhimmelen. Lefse passer til mye. De ser gode ut.
    Jeg kjenner jeg blir frustrert over vekslingen mellom kulde og mildvær. Glatte er så lite ok.
    Ha det godt! Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anne!
      Takk:) Ja, lefse er anvendelig den. Koslig å bake selv også, og ikke lett å finne disse gode lefsene i butikken. De blir for bløte for meg.
      Det kan en fort bli ja. Glatte er ikke gøy:(

      Ha det fint igjen:-)

      Slett
  3. Hei Kathrine

    Ja så bliver det glat! Det må vi tage med, selvom det ville være godt om vejret kunne bestemme sig:)
    Jeg var lige inde for at finde ud af hvad 'lefse og 'rakfisk' er for noget - spændende, en slags mild norsk surströmming?

    Ha en dejlig aften

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Karsten

      Jepp! Sånn er det. Kanskje håpe på snø neste uke.

      Ja, det kan du si at det er. Det er samme prosessen, men surstrømming er av sild og rakfisk stort sett av ferskvannsfisk som for det meste er ørret og røye.
      Skikkelig godt er det, med poteter, seterrømme, rødløk og lefse.

      Ha en fin kveld igjen:-)

      Slett
  4. Hei Kathrine. Mildvær og glatt. Her er det også vært kuldegrader i noen dager, men nå kommer visst mildværet. Vakkert bilde av morgenhimmel. De lefsene ser gode ut. Fin kveld til deg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hanne-Lise.
      Ja, sånn blir det nok nå noen dager. Takk:)
      Ja, jeg og sønnen måtte smake litt, og de var gode ja:)
      Ha en fin kveld igjen:-)

      Slett
  5. Her er det også meldt mildvær og regn til helgen.. Men vi har ikke holke så det skal gå bra :-)) Jeg var en kløpper på å bake potetkaker en gang i tiden! Jeg og min søster var et skikkelig superteam med steking på 3 plater og kjevling i jevnt sig :-)) Men vi spiste dem helst nystekte med godt smør og sukker. Akkurat det handler vel om tradisjoner, og sånn var det hjemme hos oss :-)) Stilig bilde av endene! Og god helg til deg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Samme været vi da:-O Godt dere slipper holkeføret.

      Så moro da! Best å være flere ja. Jeg bakte endel sammen med bestemor og mor da jeg bodde hjemme, men så ble det slutt da jeg flyttet ut av barndomshjemmet. Godt å begynne igjen nå, for dette er jo lefsen jeg er vant til. Det hendte vi også spiste dem med smør og sukker(lefsklining), men den ble mest brukt til å pakke inn mat med. Den tradiskjonen har de ikke i Trøndelag, da den brukes til kaffen her.

      Takk:) Og god helg igjen!

      Slett
  6. Så godt ut. Har ikke begynt på bake her ennå, men kanskje det er på tide. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk:) Nå i desember kan en godt begynne med baking ja. Lefse er fin å fryse ned, så den kan godt bakes tidlig.
      Fin dag igjen:-)

      Slett