mandag 13. november 2017

           Det er ikke så mye som skjer i hagen nå, men bare det er lyst nok, så er det motiver å finne. 


                         Rosa holder ut enda, så lenge temperaturen ikke går så mye under null. 
                 Ikke så lyst om dagen nå, men kanskje sola kommer frem litt senere i dag. 

Kattemynten ble plantet ut i kjøkkenhagen, til stor glede for katten. Det er jo ikke så lett å rulle seg i en kattemynte som står i potte, men her går det fint:)Jeg har fått samlet endel stein som skal bli til et bed med planter som ikke skal ha det så vått. Steinene skal settes på skrå sånn at vannet renner unna. Sand og småstein skal jeg blande i jorden. 


                                                    Mange fine himler har det vært de siste dagene. 


                                                 Noen snøbyger lenger opp, men ikke her hvor jeg bor.  Håper det blir skiføre til hytta vår snart, men tror ikke kommet nok snø der enda.  I fjor ble det ikke skiføre før ut i februar, det var litt sent.Sitrontrærne jeg har, vokser fint. Og det har kommet lange torner på dem. Bladene lukter godt av sitron, men om det blir noen sitroner på dem, tviler jeg på. Fine er de likevel.                                                                Fortsatt mye basilikum i akvariet. Her står noen chiliplanter som skal overvintre. Jeg har fått det til før, så da går det sikkert greit nå også. Om ikke, så får jeg så nye planter i januar/februar.Her er årets siste tomat, Tigrette cherry tror jeg det var. Jeg har tre tomatplanter til overvintring også, men det er mulig jeg hiver dem ut når det nærmer seg jul. Det tar endel plass å overvintre planter.                                                                               Ha en fin fin uke:-)

12 kommentarer:

 1. Hei Kathrine!

  Spennende med sitrontrærne dine. Er det noen du har sådd selv? Jeg har et sitrontre som jeg kjøpte i sommer fra Bakker. Det er ganske lite nå. Har satt det i kjelleren til overvintring. Er spent på om det vil trives. Er det ikke bedre å så chili på nytt enn å overvintre de? Jeg sår blodbeger hver vår for de blir finere som nye planter.

  Ha en fin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!

   Ja, jeg har sådd sitron selv, men det er vanskelig å få frukter på dem. Leste om at det var lettere om frøene var økologiske, men vet ikke om det stemmer.
   Artig å prøve bare;)

   Ja, jeg kommer nok til å så nye chilier også, men disse chiliene jeg har nå, er fortsatt fine og får frukter, så jeg lar dem stå så lenge det går. Men tomatplantene er det nok bare tull å overvintre. De blir blekere og blekere for hver dag.

   Nå begynte det å snø til oss. På tide å fyre opp i ovnen:)

   Ha en fin uke igjen:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  fantastiskt så meget du stadig har i blomst, holder det slet ikke op?
  Flot ser det ud!
  Her er der ikke helt skiføre endnu - der er en 5cm sne og mere kommer der imorgen:)
  Tilgengæld skal det så regne væk på fredag- vi får se...

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Vi har ikke hatt noe særlig frost, men tror nok den kommer denne uka. Fortsatt finnes det blomster her og der ja:)
   Det er det som er det dumme med snøen som kommer nå, at det slår over på regn og det blir glatt en periode, til neste runde,)

   Fin ny uke igjen:-)

   Slett
 3. Hei Kathrine.
  Fine bilder. Sitrontre har jeg ikke. Jeg er allergisk mot sitrusfrukter, så det må jeg la vær. Det blir for mange planter til overvintring. Altfor mange. Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Takk:)
   Ja, da må en holde seg unna sitrus. Jeg er allergisk for svibler og andre blomster som lukter sterkt, men det finnes jo mye annet en kan ha:)
   Det blir fort det ja. Jeg hadde kanskje tenkt å ta inn margerittene for vinteren og ha dem i kjelleren, men nå havnet de i komposten.
   Fin dag igjen:-)

   Slett
 4. Hej Kathrine!

  Oj, vad jag gillar dina bilder och du lyckas alltid hitta något att fånga. Jag gick runt med kameran idag men inte var det mycket att avbilda, frost och snö har tagit det sista. Dina bilder är så inspirerande.

  Ha det så gott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla!

   Tusen takk for det:) Det kan være spennende å gå rundt i hagen og lete etter motiver også på denne tiden. Jeg klipper ikke ned plantene på høsten, så noe kan alltids fotograferes.
   Fint å kunne inspirere:)
   Ha det fint:-)

   Slett
 5. Du vet å finne de vakreste motiver, uansett årstid i hagen. Du har blikket med deg!
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk skal du ha:) Spennende er det iallefall å lete etter motiver i hagen på vinterstid også.

   :-)

   Slett
 6. Hei Kathrine!
  Det er fint å finne farger ute nå- Man blir så oppmerksom på dem. Vakre bilder du har tatt. Her det litt snø, holke og minusgrader. Det er ikke akkurat favorittværet.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Ja, det er det. Nå er det ikke bare blomstene som er ser. Takker:) Nei, holke liker ikke jeg heller. Det er det værste vinterværet, og vi har en god del holke når vi bor så tett nær kysten.
   Ha det fint:-)

   Slett