mandag 25. september 2017

Sommer i september

                                   Sol og strålende vær i dag også :) Det meldes varmt. Nå klokka 15 er det +22. Admiralen er på plass i morgensola.Og pakken kom frem til slutt. Fire planter ble det denne gangen, for jeg skulle jo ikke ha noe ,) Men det ble denne over her,  Deinanthe caerulea. Bildet er lånt.             Jammen var det ikke en liten knopp på den planten jeg fikk. Kanskje den kommer ut i dag?                    Så denne vakre Oxalisen. Oxalis enneaphylla, Dark eye. Bildet her er også lånt.

Fikk også to Arisaemaer, Amurense og Tiphyllum. Men ble litt usikker på om en av dem må overvintre inne?                                          Skjoldbæreren har kommet i blomst.  Scutellaria galericulata.


                                                 Litt finere farge på Storhjortetrøsten i varm morgensol. I fjor fikk jeg to frø fra Askroten min. I år ser det ut til å bli flere, men jeg fikk ikke frøene fra i fjor til å spire.                                 Denne helgen ble også tilbragt på hytta, i strålende høstvær, men litt kald vind.                                                                Vakre farger på myrene.                                                                            Og på fjellet.                                                            Lavskrika kom på besøk. Ost er godt:)Seks granmeis, to svartmeis, en toppmeis og en kjøttmeis satte pris på litt solsikkefrø.Og naboene våre her hjemme kom på besøk søndagen. Veldig hyggelig:) Datteren hadde lyst til å mate granmeisene fra hånda, og det fikk hun. Stor stas for en sjuåring:)
Selvsagt glemte jeg å ta bilde av det, men det ble et bilde mens hun tegnet i hytteboka.


                                                               Ha en fin dag :-)10 kommentarer:

 1. Hei Kathrine. Flotte bilder. Det blir noen flotte bilder nå på høsten. Her regner det og som det blåser. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei:) Takk! Ja, høstfargene er veldig flotte nå.
   Synd med været til deg da. Håper det retter seg.
   Fin dag igjen:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine! Flotte planter som du endelig fikk. Heldige deg som har så fint vær. Her har det regnet mer eller mindre i 2,5 uke. Sol vet jeg snart ikke hva er ;)
  Koselig med mating av fugler, og det var nok litt av en opplevelse for 7 åringen!

  Ha en fin mandag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei:) Jepp, de kom til slutt. Ja, her er det bare så nydelig høstvær. Trasig med været lenger sør. Håper det retter seg, og at du får se sola igjen.
   Ja, det er veldig koselig. Det var det:)

   Ha en fin dag:-)

   Slett
 3. Hei Kathrine

  Det ser flot ud med høstfarverne på fjeldet!
  Og 22 grader - det er jo sommer:) - og varmere end her!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei:)
   Ja, nå er det kjempeflott i fjellet! Og sommerdager her jeg bor. Veldig deilig.

   Fin ny uke til deg også:-)

   Slett
 4. Åh, det ser fint ut på fjellet. Selv om det vel er et litt annet fjell så gleder jeg meg til vi skal opp på hytta om ikke så lenge. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det kjempefint der! Skjønner du gleder deg til hyttetur, for det er sikkert fint der også nå.
   Ha en fin dag:-)

   Slett
 5. Hei!
  Farger fra fjellet nå er fantastiske. De brenner nesten. Det er fascinerende å se konsentrasjonen når noen er opptatt av hva de holder på med.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Ja, nå er det fint i fjellet.
   Hun var veldig konsentrert, selv om fuglene virret rundt henne.
   Ha det fint:-)

   Slett