onsdag 27. september 2017

Rydding i gammelt bed


Nok en strålende dag. Og etter noen timers jobbing på arbeidsrommet, så ble det for varmt der oppe.
Ute blåser det heldigvis litt, så jeg fant ut at jeg måtte rydde opp i et av de eldste bedene i hagen.
Det ligger til venstre i bildet bak misplene, helt inntil garasjeveggen.                                                   Her før gravingen begynte.  Måtte fjerne endel vårkjærminne for å komme til.                         Her var det tørt. Men det begynner å bli ganske tørt i jorden nå. Så fant jeg disse røttene helt innerst. Kan det være sedumknoller, ev. rosenrot? Jeg hadde en rosenrot her for mange år siden, men den forsvant(tror jeg) Husker ikke hva dette kan være, men muligens en bergknapp.

                                                                           ----------------------

Etter litt mere graving, kom jeg på hva det er. Hundetannen min:) Så nå skal jeg dele den opp i flere og plante den litt her og der.  En husker til slutt.. ,)


Fant også mange tigerliljeløk og endel tulipanløk.Og denne da! Drueranken min som jeg fikk av en av mine søstre for sikkert 15 år siden.  Den ble veldig stor og fin, helt til jeg måtte fjerne villvinen som sto sammen med den, for den ødela garasjetaket og kom videre inn i boden.
Da forsvant den også, for nå å dukke opp igjen etter fire, fem år:) Moro. Den skal få litt ekstra pleie, tenker jeg. Og mye gjødsel neste år.                                                                           Det kommer seg. Mispelbuskene har jeg strammet opp sånn at lyset slipper gjennom stammene. Bedet kommer jeg til å utvide litt.                     Det begynner å bli flere bier i hagen. De kommer så sent på høsten, vet ikke hvorfor.                                                                   Prestekragene blomster.                  Stjerneskjerm klipper jeg ned etter blomstring, og noen rekker å komme med nye også.

                                                                          Ønsker alle en fin dag:-)8 kommentarer:

 1. Hei! Så godt å få gjort sånt før det blir vinter. Jeg er ikke misunnelig på været hos deg i det helt tatt altså... ;) Her behøver jeg vadere for å gå ut i hagen. Der som den nye jorda ble lagt ut etter gravingen kan en bare glemme å gå på. En synker ned som i en myr.
  Morsomt med drueranken, og det er utrolig hvor lenge en plante kan overleve.
  Kos deg med det fine været! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   Ja, det er det. Hehe.. Nei det er du nok ikke? Det kommer nok til å snu her om litt, vil jeg tro. Men frem mot helgen ser det ok ut.
   Det tar sikkert lang tid før det tørker opp der du har fått gravd i hagen. Får da håpe det tørker opp i høst da.
   Ja, ikke sant. Noen har spist på bladene, men jeg skal få den frem i lyset igjen, og litt ekstra pleie, så kanskje den blir like stor og fin som før.
   Det skal jeg gjøre:-))

   Slett
 2. Hej!

  Jag har också rabatter som borde börja om från början men oj, vilket jobb att gräva upp allt det gamla, nästan lättare att göra nytt av gräsmattan eller av naturmiljö. Men det måste ju göras...fast jag skjuter upp det ibland - för länge. Men så härligt befriande när det väl är gjort.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Ja, vi har nok alle rabatter som må ryddes opp i. Litt spennende å finne igjen bortglemte planter når en graver også, men litt stor jobb ja. Og en husker ikke alt heller.
   Og det er lett å utsette ja. Det er det:-))

   Slett
 3. Hei Kathrine.
  Det trengs å få ryddet opp litt. En god følelse når det er gjort. Kos deg i det fine været.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Det gjøre det. Skal fortsette i dag og kanskje bli ferdig. For finværet må nytes, og det blir mørkt på kvelden nå.
   :-))

   Slett
 4. Hei Kathrine

  Ja, jeg tænkte også på hundetænder:)
  Det ser jo ud som sommer på dine billeder.

  Ja de gamle bede skal jo ryddes ind imellem, og du har jo perfekt vejr!

  Imponerende med bier, kan det være fordi der ikke er så mange blomster andre steder?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Ja, og nå skjønner jeg plutselig hvorfor det heter Hundetenner. Det er ikke blomsten som ser ut som hundetenner, men røttene/knollene:)
   Det må det, og nå er det fint.
   Det kan du ha rett i. For insekter er det jo ørken i de andre hagene her, men en oase til meg:)

   Fin dag igjen:-)


   Slett