fredag 8. september 2017                                     Det høstes i hagen.  Selv rhododendronavleggeren har fått røde blader.                                  Det har blåst endel de siste dagene, og bregnene er snare med å legge seg ned.Men en varm og fin september har det vært så langt:) Jeg liker høsten godt. Sanke bær og sopp, men rognebærene er ikke modne riktig enda.                                        I rogna slynger den fylte gjerdesolhatten seg oppover.                          Den må ha støtte, ellers ligger den bare utover med sine 250 cm lange blomsterstilker. Arbeidsrommet er ryddet og ommøblert. En av naboene hadde lyst til å lære litt om å male, så jeg skal gjøre et forsøk. Men jeg er ingen lærer (det er hun), så vi får se hvordan det går. Har bare hatt noen kurs i toving av ull for mange år siden.

Her står noen chilier til overvintring. Jeg har fått det til før, så jeg håper jeg greier det denne gangen også. Akvariet er fullt av basilikum:) Der trives de godt i et varmt og lunt klima.
Noen paprikaplanter er det også her, men de skal kastes etter at fruktene har modnet.                      Men det er godt å komme igang igjen også, selv om høsten lokker og været er fint :)Fra arbeidsrommet kan jeg se deler av hagen, som ikke er så bra hele tiden ,)  En har jo mye heller lyst til å være ute nå, enn inne og jobbe.
Katten nederst til venstre i bildet, fikk pute bak ryggen mot det blomsterbedet som ble gravd opp tidligere. Nå ble det litt bedre å være Mumrikk. Neste år blir det blomstervegg igjen bak en av soveplassene hans.                            Duehode. En stor og flott staude:) Den har så vidt begynt å blomstre.


                                              Har to hvite også, men blomstene blir lett brune på dem. 

                             Plantago major Rosulari. En litt artig plante med grønne blomster. Den er i grobladslekten. Det ser en på bladene.Sedum jeg tok med fra mors hage. Den ene har rosarøde blomster, den andre sølvhvite med litt lysegult i(om jeg ikke husker helt feil). De blir litt store og har veldig fine taggete blader. Denne er nok fra da huset ble bygget, så navnet vet jeg ikke. Voksklokken. Nå er det mange knopper! Her er en av blomsterstenglene, så er det enda flere på den andre.                                                     En av mine to flokks som jeg har igjen.                                                                                         Valmue.                                                                              Silkekattost.                                Margeritter og geranium utenfor døra.  Samt noen selvsådde blomkarser.Til venstre utenfor bildet skal naboene bygge sykkel- og søppelskur. Det kommer til å bli mere skygge til oss da, men det skal nok gå bra. Før sto det en hekk der, så det var mørkere da også.  Vi er litt spent på hvordan det kommer til å bli. Uannsett så er det på fremsiden av huset, og det er ikke her vi oppholder oss.Nå har jeg fått flyttet og plantet mye av de oppspadde plantene, men noe er igjen. Spadene venter på neste runde. Får ta en ettermiddag neste uke.                                                                     Riktig god helg!

19 kommentarer:

 1. Så spennende med den sedumen med taggede blader! Si fra hvis du har tilgang på mer av den til neste vår,for jeg har sikkert noe å bytte med ;)
  Flott blomstring hos deg! Det er gledelig med alt som blomstrer nå på denne tiden. Her regner det hver dag for tiden,så det er ikke så mye å få gjort ute. Chili har lett for å få spinnmidd inne synes jeg.

  God helg, Kathrine! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart du skal få av den sedumen:) Bare hyggelig det. Synd jeg ikke viste det før jeg planet dem, for nå ser jeg ikke forskjell på dem da jeg satte de sammen. Men det er mere der de kommer fra, så det blir nok en råd. Og du har helt sikkert noe som kan byttes tilbake ja! :-))
   Vi får minne hverandre på det til våren.
   Ja, det er det. Mye som blomstrer utover høsten også. Litt synd med alt regnet til deg da, men det retter seg vel. Her har det vært flott høstvær, men vi har hatt litt regn på nettene av og til likevel.
   Jeg har ikke vært plaget med spinnmidd på åresvis, men det kan jo komme likevel. Da får jeg bare kaste dem og starte på nytt i januar. Har nok av chilifrø.

   Gog helg til deg også, Marit:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  I disse dage ser det ud til at sommeren er flytte op til jer!
  Godt den ikke er forsvundet helt:)
  Og så er det alligevel hos dig vi ser de første høstfarver - sikken en farve på den rhodo!
  Imponerende så meget du har i flot blomstring!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten
   Ja, det kan en kanskje si:) Fra trondheim og nordover er det fantastisk høstvær! deilig med sånne høster, og det blir fele og flere av dem nå når våren og sommeren blir kaldere og våtere.
   Ja, den er jo kjemperød! De andre har ikke fått den røde fargen.
   Nå er det fortsatt noen igjen som ikke er i blomst, men de kommer nok snart. Og høstblomstene blomstrer ganske lenge også, om været er bra.

   Fin dag igjen, og god helg:-)

   Slett
 3. Hei Kathrine. Flotte bilder. Her kommer det ene lavtrykket etter det andre. Ikke så mye fint høstvær her. Duehode i hvitt skal stå på lista mi. Har den rosa. Lurt å ta oversiktsbilder. En får bedre oversikt. God helg til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise:)
   Kjedelig med disse lavtrykkene. Vi pleier å få rester av orkanene i Atlanterhavet etter en tid, så her må været nytes. Men de er litt skumle disse orkanene blitt.
   Ja, den er fin den hvite varianten:) Lyser godt opp.
   Står endel og ser utover hagen og planlegger litt, og ser det blir mere bed/steinheller og mindre plen,) Oversikt er godt å ha noen ganger ja.
   God helg igjen:-)

   Slett
 4. Som alltid, väldigt fina bilder varthän du än vänder din kamera. Jag gillar också september, mer än jag gillar brännande sol och torka. Växterna mår gott och då gör jag det också.

  En trevlig helg Kathrine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk:) Ja, høsten er så fin med sin frodighet. Og grønnsakene må høstes. Høstetid er en flott tid for oss som liker det:)

   Ha en fin søndag!

   Slett
 5. Nydelige bilder! Flott i hagen din :) Jeg har nylig fått en chiliplante i gave. Spent på om det blir noen frukter på den. To blomster har falt av med stilken på. Blir spennende å følge med på hvordan det går :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Takk for det:)
   Så moro da! Chilier trenger nå en hvileperiode til våren, til lyset kommer tilbake.
   Så er det bare å sette i gang med polinering av blomstene på våren igjen. Nå må de nok hvile med sparsom vanning og godt med lys.

   :-)

   Slett
 6. Så koselig kontor du har, fin utsikt også da.
  ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ingeborg! Ja, vi har kanskje litt av samme problemet vi to, som jobber hjemme. Hagen sluker jo oppmerksomhet, litt for mye av og til,)

   :-)

   Slett
 7. Hei Kathrine!
  Spennende å lese og se din stemningsrapport fra høsten. Skulle gjerne ha vært elev hos deg selv om jeg ar aldri så mye lærer.
  Ha det så godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Takk for det. Elsker høsten jeg:)
   Ja, bare kom,) Jeg er kanskje en lærer utenom det vanlige? Jeg er iallefall ikke tradisjonell,)
   Ha det fint:-)

   Slett
 8. Trivelig med "Kyss meg over gjerdet", og annen fin blomstring!
  Ja, duehode er en flott staude. Irriterer meg også over den hvite, som raskt får stygge blomster...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den liker jeg godt også :) Jepp, en blir fort brun. Litt synd da.

   :-)

   Slett
 9. Vackra bilder du visar.
  Häftig samling av spadar. Min favoritspade blev stulen (!) för något år sedan, då insåg jag hur mycket en spade betyder för en trädgårdsmänniska. Jag tänker på den än idag och "saknar" den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:)
   Nei, så synd1 En blir jo så glad i spadene sine, og de koster jo også.

   :-)

   Slett