fredag 1. september 2017

Admiral og frøkapsler


Admiralen har vært i hagen hele denne uka, og favoritten har nok vært tistlene og hestemyntene. Solhatter får jeg ikke så godt til, men det finnes da andre alternativer til blomster som sommerfuglene liker.
Bl.annet høstormedruen som snart kommer med sine lange flotte blomsterstengler.                                                   To ytterligheter dette også, sånn som tistlene og valmuene i et annet innlegg.                    Som så mange somre før, er det lite bier her. Men noen pleier å komme på høsten. 


Gul akeleiefrøstjernen blomstrer lite i år. Den legger seg ned mellom så mange andre blomster, så den må nok støttes opp eller flyttes til en bedre plass med mindre vind.                                                                                    Luftløk:)Ja, så må jeg vise noen frøkapsler. Jeg samler litt på frøkapsler, og dette er fra basunblomsten i hagen. Den har en "tunge" inni kapselen og rundt denne lå frøene. Denne kommer inn i samlingen min. Lotusfrøkapsel. Denne har jeg hatt i tretti år, skal tro om frøene er spiredyktige etter så lang tid?

                                                                -----------------------------

Ja, da har jeg funnet ut at spiredyktige frø ble funnet i Kina. De var var 1300 år gamle(!)Kanskje jeg skulle ta ut et og prøve. Frøene må files, for de er steinharde og ugjennomtrengelig for vann. Så den butte enden på åpnes opp før frøet kan spire.
Og de vokser bare i vann, så jeg må nok vente til  febr/mars før jeg prøver :-)                                      Disse frøene ser ut som mandler. Noe nøtteliknede tre kanskje?                              Her er det ingen frø igjen inni kapslen, men veldig dekorativ. Da er siste rips plukket av buskene.  Alle chiliplantene som står inne, fikk jeg skiftet jord på i går, tomatplantene som står på stua skal jeg snart hive ut. De små sitronplantene har også fått ny jord og større potter. Ute har det regnet, så det ble veldig vått igjen.

                                                                   Ønsker alle en fin helg:-)
12 kommentarer:

 1. Flotte frøkapsler! Lotuskapselen har blitt mye brukt i tørrdekorasjoner. De er lette å kjenne igjen. Vakkert bilde av admiralen. Nei, det er mye annet som tiltrekker de også. I fjor hadde jeg 6 sommerfuglbusker, og 4 døde i vinter. De var magneter her, men likevel har jeg vel aldri sett så mange sommerfugler som i år. De har sine favoritter, men liker heldigvis mye annet også.

  Ha en fin helg, Kathrine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant:) Det er de. Vet ikke om de brukes like mye nå som før, men fine er de jo.
   Synd når planter forsvinner på vinteren. Jeg vet ikke om jeg orker å prøve sommerfuglbusk igjen, for jeg vet den kommer til å forsvinne igjen.. Det er jo litt begrenset hvor mye penger jeg kan bruke på planter som er i faresonen, men det finens mange andre blomster smmerfuglene liker:)

   Fin helg til deg også:-)

   Slett
 2. Veldig lekre frøkapsler! Holdbarheten på frø er vel avhengig av oppbevaringen? Veldig lekkert siste bildet! Ønsker deg en flott helg! (jada, vi er her enda ;-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp:) Der er det jo,) Takk! Fin helg igjen:-)

   Slett
 3. Hei Kathrine. Admiralen er populær i bloggverdenen for tiden. Nydelig er den. Flotte bilder av frøkapslene. God helg til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   Ja, den kommer jo på denne tiden disse flotte admiralene.
   Takk:) God helg igjen:-)

   Slett
 4. Hei Kathrine

  Flot admiral og frøkapsler lidt ud over det vanlige.
  Lotus - jeg har netop fået en mail fra nymphaion.de - de sælger dem:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   Takk:) Ja, de selges jo på nett disse lotusfrøene. Skal du prøve kanskje?

   Fin helg igjen:-)

   Slett
 5. Så spændende billeder af frøkapsler og insekter. Hvor er naturen dog fantastisk!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 6. Alltid så perfekta bilder, allt du väljer att titta på genom kameran blir så vackert!

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett