onsdag 30. august 2017

Nytt bed renoveres

Hvit buttblodtopp. 


Nå når jeg først var i gang med å renovere bedet langs verandaen, så fortsatte jeg videre bortover mot dammen. Dammen har blitt mere og mere "borte" i jungelen av planter, og algene har fått dominert for lenge.Det skal bli så godt å få dammen frem i lyset igjen, og ikke minst sitte på verandaen og se fuglene bade.Her er plantene som er gravd opp. Et sammensurium av vekster som nå er plantet andre steder i hagen. Høye planter er fint det, og det var det jeg samlet på for noen år siden. Men to meter (den rosa riddersporen ble 260 cm i år) er litt mye når en gjerne vil se dammen, og deler av hagen.                               Et av de små bedene dette, men du verden så fullt det var av planter!              Denne tar mye plass. En gammeldags asters, som har andre steder i hagen der den blomstrer godt.                                                                              Dammen kom frem.Trappen kom også frem igjen. Disse steinene har vi funnet på noen turer rundt i Trøndelag. Før hadde jeg timian rundt disse steinene, og jeg husker hvor fint det var før gresset tok over her:)
Kanskje det blir timian igjen.Hvit ballblom har fått plassen mot dammen. Den holdt på å gro ned av blodtoppen, så det var på tide  den ble flyttet.                                                        Litt annet i hagen; klematisen Jackmanii:-)Perikum? Så Fru Ranten, om du stikker innom bloggen min før du drar til Grønland, om du har tid innimellom ullklærpakking, hva var navnet igjen??  Vet det er en perikum, men hvilken? Fiin er den, selv om vinden gjorde skarpheten umulig i dag.
Da er det  Hypericum ascyron denne blomsten:-) Takk for navn, Marit!                                           Farger til folket! Lilla, blått, gult, hvitt, rosa...:-)Vakkert ja? Farger trenger vi, ikke gråværsfarger hverken ute eller inne. Trist å se alle husene som blir grå over det ganske land, og jammen har ikke gråfargen kommet innomhus også...

Er det faktisk sånn at noen har gråe vegger i stua, på soverommet, barnerommet og bad? Skremmende...  Har vi blitt redd farger på veggne våre? "Vi maler oss til gråvær og vinter," var det en arkitekt som sa,  men hvem vil ha det? Bare et lite hjertesukk..                               Inn for landing. Mye blomsterfluer nå.


I går kom Tor med bukkene innom, og la igjen litt regn. I dag er det strålende solskinn og varmt på verandaen. Jeg skal sette meg ut og bla i noen hagebøker og samle litt tips til ny planting i bedet jeg fikk gravd opp i dag.

                                                                   Fortsatt fin uke til alle :-)


14 kommentarer:

 1. Hei hei! Ja du er virkelig i renoveringsslag ser jeg :-)) Her har det vært gress, ask og geranium som har tatt seg til rette i bedene. Men nå er det ryddet vekk! Så neste år blir nok bra :-)) Dersom den kommer fra meg, som frø? ja så må det være Hypericum ascyron? Vi er ikke helt reist enda, men i er veldig klar! Fin uke til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei der! Takker for navn! Ja, den kom som frø:) Spirte villig:)
   Ja, ymse tar over i bedene, og noe må jo vekk.
   Skjønner dere er veldig i farten snart ja. Gleder meg til bilder:)
   Fin uke igjen:-)

   Slett
 2. Det er litt av en jobb å renovere bed, og jeg vet alt om det ;) Det er jo uansett godt å komme i gang. Gammeldagse asters er så fine, og flott farge på din. Jeg tilhører de som er veldig glad i grå hus og også i interiør inne, men jeg er enig med deg at alle hus må jo ikke bli grå :) Det hadde blitt kjedelig...

  Ha en fin kveld, Kathrine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men så er det så godt etterpå:) Det vet du mye om ja:)
   Her i Trøndelag grånes altfor mye nå. Alle nye byggefelt blir grå, og det er forferdelig trist. Selv barnerommene er blitt grå. Grått er ok det, men ikke over alt.
   Ha en fin dag, Marit!

   Slett
 3. Så flott det ble å få dammen frem igjen. Den fortjente det. Godt du har andre plasser å plassere de flotte plantene som har dekket den til. Må noen sjauer til i blant:)Forandring kan fryde. Nydelige bilder, som vanlig.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette har jeg gledet meg til lenge:) Det er jo litt av vitsen med dam, at den synes. Det må det.
   Takk for det:)

   :-)

   Slett
 4. Hei Kathrine. Vi har grått hus og er kjempefornøyd med det. Smak og behag. En stor jobb du har gjort. Klart en må se dammen når en har en. Mye fint i hagen din. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise.
   Ja, det er det. Men dere har jo løst det med å henge opp speil. Det er jo kjempeflott å trekke farger inn i en grå vegg på den måten:)
   Det må en ja, og nå hper jeg at jeg ikke planter høye stauder her på nytt da,) Takk!
   Ha en fin dag:-)

   Slett
 5. Ibland måste man röja, inte det roligaste arbetet men så underbart skönt när det är gjort. Och dammen skall förstås synas liksom alla trevliga besökare. Blev jättefint!

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det må en. Nå gleder jeg meg til å velge planter til bedene:)
   Tusen takk!

   :-)

   Slett
 6. Kjekt å få ryddet litt opp, selv om det var fint før også, jeg liker det jo litt gjengrodd.
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det, selv om "veggen" av planter var fint også. Jeg gjør det jeg også, men når dammen forsvant, så ble litt av vitsen med å ha dam borte. Jeg har mange andre steder i hagen der det er gjengrodd, heldigvis:)
   Ha en fin dag igjen:-)

   Slett
 7. Hi Katrine. We have cried a house and are very pleased with it. taste and comfort. a great job you have done. Clearly one must see the pond when one has one. a lot of fun in your garden. nice evening to you


  หนังจีน

  SvarSlett
 8. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
  หนังใหม่

  SvarSlett