torsdag 31. august 2017


                     Nå er det på tide å sanke inn frø utover. Fine frøkapsler på denne stjerneskjermen. Revebjellene sår seg stort sett uten hjelp, men her blir det for mange frø på en plass. De har vært utrolig høye i år disse revebjellene.Veldig fornøyd med å ha mariatistel i hagen igjen:) Her har den stått uten å være til bry, og har blitt så fin. Sånn var den i starten. Ser ut som det blir mye frø av den også, så i går klippet jeg av noen frøkapsler. Denne virginaleggblomsten skulle da egentlig være rosa?  Jeg har bladd i notatboka der lappen er limt inn, men finner bare den rosa der. Mulig jeg har den hvite også, det er ikke alt en husker av det en planter nei. Får sjekke bilder fra i fjor og se om de er med begge to.                                             Den står nok litt for tett, så den må nok flyttes etterhvert.                                                               Astilbe, eller spir som den også kalles. Jeg kjøpte noen i vår/sommer, men fant ikke den rosa og hvite som jeg egentlig var på jakt etter.                                       Denne blir fort bare brun, ikke av den fineste astilbeen nei. Sånn så floksen jeg fikk reddet fra det nedgrodde bedet ut før. I år var det bare én blomst, så det var på tide å få den frem i lyset igjen:) Håper den kan bli så flott om noen år.Takløk liker seg ikke i min hage, men nå har jeg lyst til å prøve igjen. Dette er takløk jeg hadde tatt med fra mors hage, og i noen år trivdes den godt. Så forsvant den. Det ble nok for vått der den sto.
Nå skal jeg blande i sand og grus, så får vi se om dreneringen kan få den til å trives. Ja, også mye sol må den jo ha.                                                                  Valmuene fortsetter å blomstre.                                                           Men noen gikk med i tordenværet forleden dag...                                                             En liten fin geranium med flotte blader.                                                    Bjørnerot har fått høstfarger i kjøkkenhagen.                                        Oregano, eller bergmynte som den heter på norsk, blomster fint. Inne fortsetter chiliene å komme, og denne paprikaen. Har flere paprikaer oppe i andre etasje, men vet ikke om de rekker å bli røde i høst.                                           Gjerdesolhatt i kjent positur. Stikker seg frem her og der. Her står trillebåra full av hjelm og andre planter som jeg ikke skal ha mere. Og så har jeg helt glemt alle søppelsekkene med hageavfall som skulle bli til jord. Det må jeg jo få sjekket en dag.                                      Planter på flyttefot. Og en som venter på at jobben blir gjort,)                                                                       Ha en fin fin dag:-)


8 kommentarer:

 1. Hei Kathrine. Flotte bilder. Når en har hage blir en ikke arbeidsledig. Det å flytte rundt, tenke litt nytt er halve moroa. Så lenge hagen ikke blir stress, er det godt for kropp og sjel. Takløk har jeg mye av. Synes de er dekorative. Jeg har plassert mine under halvtak, slik at de ikke får direkte regn. Fungerer utmerket. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei:) Takk! Nei, det skal være sikkert, og god trening også. Veldig gøy å planlegge og flytte rundt ja. Viktig at en liker det, for det er det ikke alle som gjør. Jeg har det mye mere ryddig ute enn inne, for inne er det ikke mye orden,)
   Ja, jeg skal prøve takløk igjen, og med godt plassering og drenering så skal det nok gå.
   Ha en fin dag igjen:-)

   Slett
 2. Takløk har jeg fått helt dilla på sammen med sedum. De skal ha omtrent samme vekstvilkår, så de passer å ha på samme sted. Det eneste de ikke tåler er mye vann, så det er nok derfor du ikke har fått de til. Mine står i full sol i lite jord. De liker god drenering, så vannet må få renne bort. Jeg har plantet flere inni en steintrapp som jeg har laget, så det blir spennende å se om de liker seg der. Veldig fin den du hadde tatt med fra moren din. Det finnes så utrolig mange sorter av de, så det er bare å begynne å samle ;)

  Ha en fin dag, Kathrine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har jeg skjønt;)) Og med sol og god drenering, så kal jeg nok få de til å trives.
   De jeg tok med fra moren min er døde, men hun har mere. Så jeg skal ta med neste gang er er der og prøve igjen:) Skal ikke begynne å samle nå, tror jeg. Men kanskje dillen kommer til meg også?
   Ha en fin dag igjen:-)

   Slett
 3. Hei Kathrine

  Ja, det er nu vi må begynde at tænke på at høste frø:)

  Dejlige billeder fra sensommerhaven - det ser så frodigt ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   Jepp, det er det. Moro å samle frø. Takk skal du ha!

   Fin dag til deg:-)

   Slett
 4. Hei kathrine, Geraniumen din hadde virkelig flotte grønne blad, likeledes Bjørnerota blir jo kjempefin. Jeg gleder meg, skal få en bjørnerot fra ei venninne.
  Spennende tid nå og kunne sanke litt frø.
  Ønsker deg en fin helg.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei! Ja, den er vedlig fin i bladverket. Likeså bjørneroten. Så flott du kan få en rot av den. Ja, nå kan en kose seg med frøsanking:)
   Fin halg igjen!

   :-)

   Slett