onsdag 23. august 2017

Jeg fant, jeg fant.Jeg bestemte meg for å flytte rosen som står i det bedet jeg driver å rydder opp i, til den plassen en av hjelmene sto før den ble gravd opp i går, og jammen fant jeg ikke igjen lappen på rosen:) Rundt roten under jorden var den festet.Det er en Climbing Bonica, buskrose/slyngrose. Nesten så jeg angret på at den ble flyttet, men den blir rundt 200-250 cm høy og ganske vid.
Tror ikke den passer dit den ble flyttet heller, men nå får den stå det inntil videre. Nok en rose er på vandring i hagen min, for det er ikke første gang jeg flytter på roser.

Nå er jeg i gang med å fjerne gullkorg-og orientvalmuerøtter rundt Astrid Lindgrenrosen. Ikke så enkelt, men kanskje jeg får de vekk. Roser liker ikke å ha det så tett rund seg, tror jeg.

                                                                      Ha en fin dag :-)


(Bildene er fra rundt fire år siden)


14 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Ja, den kan blive høj - op til 4 meter har jeg læst:)
  Godt at du fandt navnet - den ser iøvrigt rigtig sund ud!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Så høy? Tror ikke den blir det til meg, men ser det finnes flere forskjellige av denne rosen. Ja, det var litt av grunne til at den ble kjøpt, en sund og frisk rose.
   Det var litt morsomt å finne den igjen. Nå har jeg et annet system med lappene, limer dem inn i en bok og skriver hvor de er planet, samt merkepinner ved plantene.

   Ha en fin fin dag igjen:-)

   Slett
 2. Planter på vandring vet jeg alt om, og de skulle hatt borrelås i steden for røtter ;)
  Det kan ta tid å finne riktig plass for enkelte planter. De blir flyttet rundt på her også,
  Climbing Bonica har jeg ikke sett her. Flott rose!
  Ha en fortsatt fin dag, Kathrine! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vet du! Det skulle de jammet hatt,))Hehe.. Ja, du har flyttet mye, vet jeg.
   Den er veldig fin, og jeg kjøpte den pga at den er sykdomsfri(fant jeg iallefall ut av en gang)
   Fin dag igjen, Marit:-)

   Slett
 3. Hei Kathrine. Ikke verst å finne navnet. Der er jeg helt håpløs. Er fæl til å tuste vekk navnene. Bonica blir ganske høy. Blir du ikke fornøyd er det bare å flytte den. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise. Ja, det var ganske fint å finne det igjen, for det er ikke alltid lett å vite eller huske hva en har.
   Ja, det kan jeg gjøre. Tror den trenger litt mere plass enn den fikk nå.
   Fin kveld igjen:-)

   Slett
 4. Orientvalmuerøtter er jo håpløse å flytte, jeg har det samme prosjektet i et bed, og de sitter så dypt. Trodde jeg hadde fått dem bort, men nei. Kjekt å finne igjen navnelappen, fin rose. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Sikkert. Og jeg greier nok ikke å få dem helt bort, men skal prøve. Eller iallefall begrense de.
   Jepp:) det er det.
   Fin dag igjen:-)

   Slett
 5. Mmm! Den er en skikkelig skjønnhet. Jeg har buskutgaven av Bonica82. Den blir 90-120cm. Kanskje jeg skal være på utkikk etter klatreutgaven også, for jeg setter stor pris på klatrende planter som gir litt høyde rundt om i hagen ;-)
  Jeg pleier forresten også å grave navneskiltet ned sammen med rosene, samt at jeg registrerer dem i Evernote. Likevel er jeg usikker på navnet til sikkert halvparten av de rosene jeg har rundt om i hagen.
  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant:) Jeg lurer på om min er feilmerket, for den har aldri blitt høyere enn litt over en meter, og er som en busk, klatrer ikke det jeg kan huske? Kanskje det er den samme vi har?
   Navn er lett å rote til,) Nå har jeg så få roser at det skulle ikke være et problem å huske de, men det er det altså..
   Riktig fin dag igjen:-)

   Slett
 6. Hei!
  Den er vakker og ser veldig sunn ut. Det er det motsatte som er problemet med roser her. De får svartflekk og jeg orker ikke å plukke infiserte blader. Da må jeg stå med en halvknekk i ryggen for å få med bladene, og det tar bokstavelig talt knekken på ryggen. Derfor gir jeg litt blaffen og sier til meg selv at de er oppskrytt. Innmari dårlig bortforklaring. Roser er noe av det vakreste.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Det er den også. Det var en av grunnene til valget på denne rosen. Jeg hadde en gul rose en gang (Persian Yellow) som jeg ga bort pga denne svarte soppen på bladene. Jeg orker heller ikke dette styret med bladplukking hvert år. He, ja ryggen får gjennomgå noen ganger,)
   Det er de.
   Ha det fint du også:-)

   Slett
 7. Så vakker den var. Roser er nydelige, men jeg liker ikke alle de taggene!!! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. Hejsan!

  Inte enkelt att flytta taggiga varelser i trädgården, kanske en anledning att jag inte har så många rosor - och att de lätt drar på sig olika sjukdomar.

  Gott att du hittade namnet!

  Trevlig helg!

  SvarSlett