mandag 28. august 2017

Hyttetur, og hage


Ny fin hyttetur denne helgen. Granmeisene var på plass. De begynner å bli passe husvarme, en kom flyvende inn i hytta da vi satt og spiste middag på lørdag.               Møtte noen sauer på en av soppturene. De lurte nok på om jeg hadde med noe godt til dem.                                             Men mistet fort interessen da det bare var en tom soppkurv.                                                      Fint å gå i skogen i lavt sollys på morgenen. Helgens sopp, og høstens siste molte i posen. Det er ikke de store mengdene sopp i år. I fjor plukket vi utrolig mye, men i år blir det mindre kantareller i fryseren. Verandaen må skiftes i år. Den har råtnet mye på hjørnene, og vi fikk rivd av rekkverket før vi spiste lunsj.                                                            Noe ved har vi fått kappet opp også.                             Hjemme igjen og en runde rundt i hagen. Dette er en av de gamle astersene.                                           Flokks. En av de første jeg kjøpte.  Navnet er borte for lengst.                                                                       Strandkattehale. En flott staude.                                                              Fin med sine rynkete blomster.                                                          Kuletistlene har begynt å komme i blomst også.                              Rosa hestemynte.  Hestemyntene blir fort til store tuer. Denne er bare tre år og allerede blitt stor og fin.                                                                        Fyllt gjerdesolhatt.                                                                          Rød stikkelsbær. Nam:)                                                                                  Rosa kransveronika. Fortsatt er det endel som ikke er i blomst i hagen, men sola skinner i dag også, så de kommer nok ut utover i uka.

                                                                     Ha en fin fin dag:-)


10 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Dejlige billeder fra hytten - kantareller er bare så godt!
  Og i haven ser det da også strålende ud, jeg har ikke kugletidsler - men jeg har set at de er favoritter hos humlerne:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten
   Ja, det er det:) Og hagen ser fin ut. Kuletistlene er virkelig humlefavoritter. Jeg har lett etter den hvite varianten, men ikke funnet den så langt. Mulig jeg må kjøpe frø, for de er ikke så vanskelig å så, tror jeg.
   Fin ny uke igjen:-)

   Slett
 2. Herlige bilder, Kathrine! Hestemynte er så fine, og det er så mange varianter av fargene. Rosa,røde, hvite og lilla har jeg sett,og hyggelig at de vokser så fort. Jeg skal få skaffet meg flere av de.
  Vakker farge på phloxen også.
  Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Ja, jeg kommer til å få tak i flere hestemynter. Den hvite mangler jeg, men har lilla, rød og rosa. Men det er sikkert flere fargevarianter utenom de også.
   Ja, nå har jeg bare den og en hvit igjen av de. Kommer ikke til å kjøpe flere enda, så får vi se. Diller kommer og går,)
   Ha en fin dag du også:-))

   Slett
 3. Hei Kathrine!
  Hyttelivet ser så hyggelig og fredfylt ut. Å plukke sopp er en deilig luksusfølelse. I år er det mer enn normalt her. Ganske mye steinsopp. Noe har blitt tørka. Mye fin ospeskrubb. Morsomt å skjære igjennom uten tegn til mark.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne:)
   Ja, det er det også. Sopptur er moro og særlig når en finner gode sopper. I år er det ikke steinsoppår til oss. Ikke funnet noen så langt, men har igjen tørket fra senere år.
   Ospeskrubb er det ikke på hytta vår, det ligger nok for høyt over havet.
   Ja, da er det gøy å finne sopp, når marken har holdt seg unna.
   Ha det fint:-))

   Slett
 4. Hei Kathrine. Herlige bilder. Det er bare så godt med sopp. God uke til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise:)
   Ja, det er det. Fin uke igjen:-))

   Slett
 5. The cabin life looks so nice and peaceful. picking mushrooms is a delicious luxury feeling. this year it is more than normal here. pretty much a stone's throw. something has become dry. a lot of nice scallop. fun to cut through without signs of land.


  หนังจีน

  SvarSlett
 6. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
  หนังใหม่

  SvarSlett