mandag 21. august 2017


Denne helgen har vi også vært på hytta for å plukke kantareller. Det begynte å regne da vi startet å gå, og til slutt ble det så vått og glatt i skogen at det var godt å komme tilbake til hytta for å få tørket seg.                               Og det ble helgens eneste sopptur, for regnet bare fortsatte og fortsatte... Så ble det å sitte på verandaen under tak og mate granmeisene. Det er så lite småfugler på hytta i år at det er skikkelig leit. Nå telte jeg 6 granmeis, to flere enn det har vært i hele sommer.
Og ingen toppmeis å se....

Denne granmeisen over her kaster frøene den ikke får plass til i nebbet, så derfor fikk den en kopp med frø som det ikke er så lett å kaste ut av. Vi kaster jo ikke mat,)                                               Denne her var skikkelig pjusk i fjærene.                                                   Det så ut som den hadde fått på seg noe, kvae kanskje.                   Forrige helg kom rauskjora (lavskrika) innom for å få mat, men det var bare to av dem.                                                                        Denne helgen kom de ikke. Det ble skikkelig vått etter hvert, så vi pakket tidlig sammen på søndagen og dro hjem. Fant da noe sopp, og mere blir det utover. For soppen liker jo regn:-)
Men å plukke blåbær og molte i så vått vær, gikk ikke. 

                                                                                   Ha en fin ukestart:-)

4 kommentarer:

 1. Jeg så på værvarslet at dere i Trøndelag skulle få mye regn. Kjedelig når en ikke får gjortnoe av det en hadde tenkt. Flotte bilder fikk du likevel!
  Granmeis eller toppmeis har jeg aldri sett her.
  Fuglene griser mye med maten, ja. Jeg satt nettopp å så på en skjære som fylte nebbet så myeat den nesten ikke klarte å lette. Jeg satte en skål frem til den med brødrester. Jeg leste akkurat at skjærer kjenner igjen folk og husker hvis du er slem/snill. Best å være snill med de :)

  Ha en fin ny uke, Kathrine! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble ikke så ille som varslet, men vått nok,) Det blir heldigvis flere hytteturer utover:)
   Ja, de gjør det. Og hamstre gjør mange fugler. Oi, den var kanskje litt for grådig. Det har jeg også hørt. Her gjør de ikke ugang i bedene mine, men så får de mat i vinterhalvåret. Så de kjenner nok igjen oss "snille" ja. Kråkefugler er ganske smarte:)

   Fin ny uke igjen, Marit!

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Ja, man tager jo ikke ud i naturen for at sidde inde... Ærgerligt at vejret ikke var med dig...
  Gode billeder du så kompenserede og fik af fuglene:)

  Også her er der masser kantareller og Karl Johan - tyttebærene er ikke helt modne endnu.

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Nei, det gjør en jo ikke:) Men været ble nesten som det var varslet, om ikke så vått som de sa.
   Alltid fint med fugler tett nær, så det gjorde ikke så mye at noen turer ble avlyst.

   Fint med masse kantarell! Steinsopp(Karl Johan)fant jeg mye av for to år siden, men nå har det vært lite av den. Tyttebærene er heller ikke modne her, litt senere høyere opp enn ved fjorden.

   Fin ny uke igjen:-)

   Slett