tirsdag 29. august 2017

Blomster og insekt


Det var en strålende dag i går. 19 varmegrader og varm vind. Det har vært lite sommerfugler så langt, men noen begynner å komme nå i august. Har sett fire forskjellige, men fått lite bilder av de.
I dag regner det og temperaturen har falt til 12.Så nå ligger valmuene rett ut. Men de reiser seg opp igjen når sola kommer tilbake, som den skal gjøre. Fortsatt mine favorittvalmuer dette, Angels choir.                                        Flere har kommet i blomst, og jeg må huske å ta frøene av dem. 


Før hadde jeg mye blomkarse, men nå er det så mange åkersnegler i hagen som spiser opp det meste, at de få jeg har står i potter.  Liker denne blomsten godt, fin i salaten også.                                        Hageskrinneblomst som kommer med en blomstring til i år.                                                               Gullbergknapp, Sedum kamtschaticum variegatum.                                                    Toppsvinerot. De velter veldig lett, så de må bindes opp. Denne klaseormedruen står det det før stod noen bjørker. Jeg tror det er pga soppen ved de stubbene som gjør at den ikke er som den skal være. Denne er veldig krokete i blomstene. 


                     En vakker sedum jeg har hatt stående ved dammen, men er nå flyttet til verandakanten.                                           En av de plantene jeg har flyttet i blomst er kjempekrage Wirral supreme, og det går helt fint.Disse her også er flyttet i blomst. Jeg fant ut at om jeg skulle vente med å flytte de til blomstringen var over, kom jeg bare til å glemme det,) 


                                   Tvikattost, Sidalcea Brillant fortsetter å blomstre godt selv etter å ha fått en ny plass i hagen.                            Denne også, men nå er nok blomstringen snart over. Litt blass i fargene.                                                    Fylt valmue. Temmelig fylt denne da,)                                                        Nå er det blomsterfluetid i hagen :)                                    Stor droneflue, Eristalis tenax. Asters er en favoritt. Hvitbåndet humleblomsterflue,  Volucella pellucens. Larvene til denne blomsterfluen lever i vepsebol, der den spiser døde vepser, vepselarver og avfall.                       Stålblå hagestikle,  Eryngium planum. Denne blir bare finere og finere utover.


                                                                        Tigerliljer i blomst.                                            Lilla hestemynte, blå storveronika og silkekattost.


Katten var ute i natt og så ut som et pinnsvin etter en regnfull natt. Nå ligger han i sofaen og snorker, og har helt glemt at han pleier å bli sulten på denne tiden,)

                                                                      Ha en fin tirsdag:-)

12 kommentarer:

 1. Hei Kathrine. For noen flotte valmuer. Jeg visste ikke at det fantes røde kongslys. Den skal jeg være på jakt etter. Den fylte valmuen er nydelig. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise.
   Ja, de er veldig flotte!
   Nei, det vet ikke jeg heller, for lappene ble byttet på denne blomsten. Nå har jeg rettet opp og det er selvsagt en tvikattost. Vet det finnes mange farger av kongslys også, så kanskje rød?
   Ha en fin dag du også:-)

   Slett
 2. Fin auguststemning i hagen din :) God tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:-) God tirsdag igjen!

   Slett
 3. Vakre bilder av blomsterfluene! Den samme kjempekragen har jeg kjøpt i sommer, og jeg synes de er så fine.

  Ha en fin dag, Kathrine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Ja, de er veldig fine. I år har jeg bare to blomster på min, men den ble kjøpt i fjor, så det tar kanskje litt tid før det blir mange. Lyser opp gjør den.
   Fin dag til deg også, Marit:-)

   Slett
 4. Hei Kathrine

  Ja, nu er det tid for blomsterfluerne, jeg ville jo hellere have masser med hunler, sommerfugle og bier. men sådan blev det ikke i år.
  Lækker sedum med de fine små blade! og super billeder som altid:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten
   Jepp, nå er det skikkelig mange av dem. Fortsatt mange humler også her, men finner mange døde nå. Sommerfuglene kommer utover her på høsten. Bier derimot, er det lite av..
   Tusen takk:-)

   Ha en fin kveld igjen!

   Slett
 5. Hej Kathrine!

  Du är verkligen skicklig med din kamera! Jag blir alldeles hänförd över bilderna av blommande växter och insektbesöken.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla:)

   Tusen takk for det!

   :-)

   Slett
 6. Skønne billeder - alle sammen! Tak for et flot show.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett