onsdag 5. juli 2017

Vannefri sommer, så langt..


Vi har ikke tatt ferie, det er en stund til enda.  Været har vært vått og kjølig, med unntak av noen få varme dager.
Vannet har jeg ikke gjort før i sommer, det er vått nok som det er.             Mye teger i hagen i år. Store som små. Denne har funnet en revebjelle i blomst.                                                Grønn hagetege,  Lygocoris pabulinus.Det er tre forskjellige jeg har funnet i hagen, ikke alle jeg husker navnet på lenger.
De er litt leie med at de ødelegger blomsterknopper og blomster på noen planter. Særlig akeleiene får gjennomgå.     Ikke ser det ut til at fuglene vil spise de heller, men lus vil blåmeisene ha. Og det er mye lus i år.Frøstjerne,  Thalictrum rochebrunianum. Denne ble plantet for mørkt, så den kommer ikke til sin rett her.Her et bilde fra da jeg hadde den i hagen for mange år siden, og her kommer den til sin rett i sola. Fagerbusk,  Kolkwitzia amabilis. En nydelig busk som endelig vil blomstre til meg!Den har måttet flytte på seg noen ganger, men nå har den stått i ro i noen år, og i år blomstrer den fint.                                                                                      Nydelig i kveldssol.                                            Hurdalsrosene blomstrer, rundt tre uker senere enn vanlig.                 Det er ikke så mange geranium jeg husker navnene på lenger, men denne er grei.                                                              Splish Splash. Lett å huske:)                                                Denne er vakker, Veronica austriaca 'Knallblau'.Det har vært travle dager for blåmeisparet som fikk igjen kassen sin etter at en humle hadde overtatt reiret. Nå pipes det nesten døgnet rundt, og katten får ikke lov til å være ute når vi er borte.
Vår katt skal ikke ta fuglunger i hagen her, iallefall så prøver vi alt vi kan å unngå det nå på denne tiden.
Jeg hengte opp en kasse til etter at humlen stjal den hvite kassen, men den står tom, så den skal jeg ta ned igjen til høsten når fugleloppene har roet seg.
En av blåmeisforeldrene kan skimtes i hullet på kassen. Vi har hatt noen få varme dager, og en ettermiddag var det så varmt på verandaen at vi flyttet ut et bord under furua og spiste der. Svalt og godt:)

Jeg ligger på etterskudd med bilder av blomster i hagen, men det er ikke så mye nytt nå. Og den store blomstringen til meg begynner ikke før i august og utover. Og da satser vi på at sommeren kommer. hit også

                                                           Ha en fin fin julidag!12 kommentarer:

 1. Det er jo ikke noe gøy å bare få regn når det er sommer. Her er det stikk motsatt, og det er fryktelig tørt her. Vi kan godt bytte i noen dager ;)
  Lekker Geranium 'Splish Splash' Den skal jeg prøve å så.

  Ønsker deg en fin dag og håper været bedrer seg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, men det har vært litt fine dager også, men vått nok. Ser det på værmeldingen at det er tørt lenger sør ja. Det kan vi,)
   Ja, ikke sant! Den er nok grei å så, det er vel alle geraniumene kanskje.

   Ha en fin dag igjen. I dag har det vært fint til oss. Men regn igjen i hele helgen da..

   Slett
 2. Så flotte bilder, og morsomme insekter, selv om de kanskje ødelegger litt. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det er jo fine, og så får de bare ødelegge dette året. Insektplager går jo i bølger.
   Ha en fin kveld igjen:-)

   Slett
 3. Hei. Flotte bilder. Får håpe været bedrer seg. Ikke bare noen dager inn i mellom. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Takk! Ja, i dag har det vært fint, men regn igjen til helgen. Ingenting å gjøre med. Men litt mere varme på dagen kunne det godt ha vært.
   Ha en fin kveld igjen:-)

   Slett
 4. Hei Kathrine

  Flotte macrobilleder af de små!
  Alletider at blåmejse-parret nu skalhave unger, der er noget livsbekræftende ved disse sangfugle:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten
   Takk! Ja, og nå er de ute av kassen nesten alle sammen. det har vært flott å følge de i dag.
   Ha en fin kveld igjen:-)

   Slett
 5. Nydelig vær her om dagen, men dårlige meldinger til helgen. Lite vanning her også. Nydelig Splish splash.Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Som til oss, ser det ut til. Ja, den er fin denne storkenebben.
   Ha en fin kveld du også:-)

   Slett
 6. Den frøstjerna var jo bare helt utrolig vakker. Du har tatt et fantastisk bilde av den også, med solstrålen på blomsten... God helg! :)

  SvarSlett
 7. Mye fin blomstring i hagen din. Takk for en flott hagevandring!

  SvarSlett