fredag 9. juni 2017

Lunsj på Ringve
 I dag dro jeg, sønnen og datteren til Ringve Botaniske Hage for å spise lunsj og se på andungene som har kommet.
Det var kjempekoselig å se at kvinanda også har unger der i år. 5 stykker. Jeg hadde ikke med zoomen i dag, så det ble ikke så mange bra bilder av dem, for de holdt seg litt ute i vannet.                                                                      Andefamilie på tur:)Disse begynner å bli litt store, og de mindre så vi ikke i dag. Tror de var på andre siden, det var flere som fotogarferte og matet ender ved dammen i dag. 

                                                       Linerle på insektjakt. Det ble ikke noen runde på Ringve i dag. Det er så rotete over alt. Ikke blir det luket heller, og så begynner de med noe et sted, så et annet sted, så et nytt sted uten å gjøre ferdig noen ting.

I primulahagen, som var så flott for mange år siden, har de endelig(!) fått plantet ned noe nytt, men det ser ut til at iallefall halvparten er sådd igjen med plen...
Syns det er rart de ikke kan få det til, når mange andre byer i Norge kan det. Om ikke annet fått ferdig det de begynner på, og luket litt bedre.
Vel, et lite sukk i varmen ble det. Men nå skal jeg ut igjen, Ønsker alle en riktig fin helg:-)
2 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Ærgerligt når man ser de botaniskehaver sådan misligeholdes, også her i københavn er det tydeligt at se at den generelle vedligholdelse er dårlig, mens der bliver iværksat enkelte markante nytiltag gror resten til i skvalderkål...
  Dejligt med halvtamme parkænder, så har man en chance for at komme tæt på - dejlige billeder!

  ha en dejlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Ja, det er jo det. Dette er den eneste botaniske hagen på langan lei i Midt-Norge, og i en by som Trondheim som har mange turister, så burde en greie bedre. Hagen er underlagt NTNU universitetet, men de trenger ikke gi blaffen i hagen for det. Av de midlene som de har, så er resulatet ikke bra.
   Hagen ligger rundt Ringve Musikkmuseum, forøvrig et flott museum, og det eneste i landet.
   Men, Trondheim er interessert i kremmervirksomhet, utbyggere, RBK og Nidarosdomen...

   Ja, det er det:) Koselig med fugler en kan komme tett på.

   Ha en deilig helg igjen:-)

   Slett