fredag 16. juni 2017


I går fikk jeg lirket på meg noen sko og tok en runde i hagen. Men det var bedre å gå barbeint med foten, som ikke er så betent lenger:)
Så da ble det noen bilder i går, og i dag. Denne over her trodde jeg ikke kom igjen i år, men jammen har den tenkt å blomstre i år også.             Sånn kommer den til å se ut om noen dager til, Primula vialii, Orkideprimula.                               Etter nesten en uke uten å være ute i hagen, har plenen fått pyntet seg litt.                                                                          Og ugresset har vokst godt. I år er det skikkelig mange Kirgisløk, Purple sensation. Her noen av dem, og så har jeg tatt inn endel i vaser. De er vedlig flotte i vaser sammen med bl.annet duppesoleie. En hvit en, Mount Everest. Sju av de ti jeg satte, har kommet opp. Mulig de kommer de andre også, men husker ikke hvor jeg satte de.                                                                             Kosakkveronika.                                                                             Blå fjellflokk.                                                                       Verbascum, lilla kongslys.                                                 En av akeleiefrøstjernene straks i blomst.                                                                                  Lerkesporer. Liten, søt akeleie. Denne er jeg veldig glad i, for den er ganske enkel og gjør ikke så mye ut av seg. Fin:)                Praktakeleie. Det blomstrer så mange akeleier nå, at hagen er full av dem.  Vakre blomster.                                                                                Småhjerte, Luxuriant.                                                               Fortsatt kommer det blomster på oxalisen:-)På grunn av den kjølige våren og forsommeren, har tulipanene stått lenge i år. Nå er det denne hvite igjen og to sorte.                                                                                   Enghumleblomst. I dag kom kjøttmeisungene ut av kassa. Vet ikke hvor mange det var, men tre så jeg ved verandaen. Den ene satt på verandagulvet, og katten lå i hekken fire-fem meter unna. Så katten måtte inn, og fuglene dro videre gjennom hagene.

To skjorunger har også kommet ut fra reiret i en av nabohagene. Korte i stjerten og litt ustø på vingene, men artig å ha dem innom hagen i furua.

Vi venter på mye regn igjen, og kanskje med torden. Helgen kommer til å bli våt.
Ute er det 20 pluss, fint å være ute enda. Men nå har det begynt å blåse kraftig.

                           Ønsker alle en fin helg:-) Her blir det nok av den rolige sorten.Lynbildet er ikke fra i år, men tidligere.
8 kommentarer:

 1. Flott primula! Den hadde jeg før, men den overlevde ikke her. Ugresset tar aldri ferie, og jeg ser at du har smørblomst i fleng du også. Jeg har krypsoleie, og den er omtrent umulig å bli kvitt :(

  Ha en fin junihelg, Kathrine! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er fin:) Jeg trodde min også ville dø ut, men ennå kommer den igjen.
   Nei, ingenting tar ferie i en hage, selv ikke ugresset. Å jada, jeg har både smørblomster og krypsoleie, og på en måte så er vi litt venner,) Til et vist nivå da.

   Fin junihelg til deg også, Marit:-)

   Slett
 2. Vilka läckra bildar du tar - applåder!

  Här börjar också fågelungarna visa sig, sädesärlans två ungar trippar så glatt runt huset och när gräset blir klippt är föräldrarna där på en gång. Lättare att hitta mat i det korta gräset. Idag satte jag mig en stund men kikaren och tittade på fågellivet runtom. Vi har nog fem bosättningar av tornseglare i år - inte dåligt. Och så ett par ladusvalor som brukar häcka här varje år.

  Trevlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:)
   Koselig å se på fugler. Og når de hekker tett nær, får en fine opplevelser av dem også.
   Moro med tårnseilerene og svanelene da!
   Fin helg igjen:-)

   Slett
 3. Hei. Flotte bilder. Ugresset tar ikke ferie. En skal ikke være borte lenge før det dukker frem. Ønsker deg en fin helg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Nei, det er sikkert. Etter en uke så er det mye å ta igjen ja.
   Fin helg igjen:-)

   Slett
 4. Hei Kathrine

  Primula vialii er en lækker sag!
  Dejligt med fugleunger når de myldrer rundt og opdager verden:)

  Dejlige billeder:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten
   Ja, den er det, og litt spesiell.
   Koselig med alle fuglungene i hagene. De maser om mat hele tiden. Syns nesten litt synd på foreldrene, for det er en hektisk tid for dem nå.
   Takk:) Ha en fin helg igjen!

   Slett