tirsdag 16. mai 2017

Sopp og blomster


Jeg har laget sopp i dag, av betong. Veldig gøy:) Og de ble da litt søte også. Her står de til tørk i en sinkbalje med jord. Enkle å lage og ganske dekorative.                                              Nok en dag med blå himmel, selv om det har blåst mye i dag.                                                                Hvite ruteliljer i blomst.                                                Ruteliljene kan ofte ha to blomster på samme stilk:)                                                                        Vanlig ballblom.                          Jeg begynner å få endel primulaer i hagen. Noen vet jeg ikke navnet på lenger.De blomstrer på litt forskjellige tidspunkt, og fortsatt er det noen igjen som ikke har kommet i blomst.                                                                      Hageaurikkel.                          Hundetannen er blir skikkelig stor, og blomstrer godt. Her er bare litt av tuen.  Noe av den skal flyttes.                     Her manglet det en steinhelle,  så da passet det godt med å plante en vårkjærminne her.         Peonene er godt på vei, og nå har de blitt skikkelig bortskjemt med kalk:) Det hjalp på veksten.                                                   Voksklokken kommer med kraftige skudd i år.                                                         Og i år blir det mere tulipaner enn i fjor. 

                                                                          En gryte full av Tulipa tarda.                Her en annen variant av tarda.  Mye vind i dag som sagt, men i morgen skal det ikke blåse så mye. Vi feirer 17. mai rolig. Litt grønt utenfor døra med et flagg i, god mat og familien samlet :)

                                                                                  Ha en flott 17. mai:-)
6 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Imponerende så langt fremme det hele er hos dig! Og så har du sol!

  Her skal påskeliljerne og tulipaner først til at begynde og, men jeg har en primula som viser farve i knoppen - Første gang!

  Håber i får en flot og rolig 17 maj!  SvarSlett
 2. Flotte sopper du har støpt! Jeg har så lyst til å støpe noe, men har ikke turt å gjøre det enda ;)
  Vakre bilder, og det er kommet langt hos deg, ja! Primula finnes det så mange av, og navn kan lett gå i surr. Nydelige tulipaner!

  Ha en fin 17.mai, Kathrine! :)

  SvarSlett
 3. Hvor har du meget at glæde dig over her på nationaldagen. Tillykke med dagen og med haven!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 4. Flotte bilder av nydelige blomster. Hundtann er en plante jeg fikk lyst på nå. Tulipaner er så fargerikt og fint på denne tiden :-)

  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 5. Så fine sopp du har laget! Flotte bilder fra maihagen din! Ha en fortsatt fin 17.mai:)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for kommentarene:) Vi hadde en flott 17.mai, fra regn på morgenen til strålende sol med grilling ute.

  :-)

  SvarSlett