tirsdag 18. april 2017


Da er det hverdag igjen, og fortsatt flott vårvær selv om det blir værskifte fra i morgen med regn. Det ble hjemmepåske på oss i år, og vi har kost oss på verandaen og på småturer rundt omkring i Trøndelag.                                                                      Første delen av påska var det sol etter noe regn.                                                                            Så kom snøen tilbake. 
Men den forsvant fort igjen, og så kom dager med sol:)  Midt i påska spiste vi lunsj til datteren vår, og nøt utsikten fra leiligheten med knall blå himmel:)                                                        Skjærtorsdag tok vi oss en liten tur til Byneset.                                                        Så en tur til Midtsanden i Malvik. 


 Og 1.påskedag reiste vi til Tautra en tur.  Mye av øya er nå avstengt på grunn av fuglehekkingen som straks er i gang, men før ble den avstengt i slutten av april, mot 1.april nå. Det var vi ikke klar over, så vi fikk ikke gått på de fine stedene som vi hadde tenkt oss denne gangen.                                Vi kjørte bortom klosterruinene som står her. Ved siden av klosterruinene er det en butikk som bl.annet selger stauder. Og da måtte jeg jo kjøpe litt. Det ble tre primulaer denne gangen.  Primula pruhoniciana, Primula elatior og Primula rosea.                                                                      Påskegrillen måtte være med på tur!På turen hjem så vi over fjorden og mot Trondheim, og der kom jammen snøbygene igjen. Litt til venstre i bildet skimtes så vidt Tyholttårnet. Men det ble ikke snø på bakken, derimot fortsatt flotte påskedager i sol. Det har gått  veldig tregt i hagen, for det har vært minusgrader på natta. Men nå er iallefall Vårpryden i blomst. En lekker vårplante:)                                                       Og noen primulaer blomster også.                                             Hageaurikkel, en fin vårblomst som sprer seg godt.                                                                               Russeblåstjerne.                                                                         Fortsatt mye krokus som blomstrer.                                                                              Kuleprimulaene er på vei. Endel greiner som mannen min saget opp, etter at plenen var ferdig raket. I dag har jeg kjørt en god del kvist gjennom kompostkvernen, og flyttet noen planter til nye steder.
Mulig jeg rekker litt til i hagen før det kommer regn i morgen.  Ha fortsatt fine vårdager i april:-)

16 kommentarer:

 1. Flotte bilder! Det er jo litt sørgelig å se krokus i snøen nå likevel. Våren startet varmt, men det er det visst slutt på :(
  Hos deg har jo blomstene kommet godt i gang likevel. Kuleprimula er så vakre!
  Ha en fin vårdag uten snø, Kathrine! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Snøen forsvant veldig fort heldigvis. Her begynner det så smått å regne nå, men det begynner å bli tørt, så det er litt godt med regn. Bare det ikke varer i ukesvis da.
   Ja, de har da det, selv om mange er i miniformat i år, veldig lave. Selv kuleprimulaene blir ikke så høye i år som de pleier, men fine er de likevel:)
   Takk det samme, Marit!

   Slett
 2. Hei hei og takk for rundturen :-)) Vi har prioritert familien men har også fått med oss noen fine dager både ved sjøen og i hagen :-)) og i dag snødde det;-)) April er april..? Fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Værsågod:)) Fint med både familie og turer, og hage i påsken da. Så får jeg håpe snøen tok slutt, for nå kan det godt bli litt varme i det som er i gjen av april.
   Fin uke igjen!

   Slett
 3. Hei Kathrine

  Heldigvis er vårblomsterne nogen robuste nogen der fint tåler lidt sne:)
  Og det er nok meget godt at det hele er lidt nede i tempo nu...
  Ellers ville der ikke blive noget til de sidste sommermåneder:)

  Tak for flotte billeder!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten
   Jepp, det er de. Men i år er mange veldig små, det er nok det kjølige været som har gjort de sånn, vil jeg tro. Vi kunne godt tenkt oss noen grader over 10 og ikke under, men en får ta det som kommer.
   Takk for det:)
   Fin dag til deg:-)

   Slett
 4. Många fina bilder! Krokus och tulpaner i snö fick vi också här, nästan 1 dm snö föll i påskhelgen. Minusgrader varje natt men vårblommorna är ena riktiga tuffingar så de klarar sig, värre är det med Magnoliorna.

  Ha det så gott och så håller vi tummarna att kylan ger med sig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, de er noen tøffinger, men kanskje ikke magnoliaen din nei. Håper det går bra med dem.
   Det gjør vi! Ha en fin dag:-)

   Slett
 5. Flotte stemningsfulle bilder :-) Og jammen har hagen din kommet langt allerede, på tross av snø og kuldegrader! Ser ut som om dere var noe mer heldig med været enn oss, vi hadde kun en fin soldag i påsken, resten av påsken lavet snøen ned.
  Men til slutt kommer nok våren og varmen her også, måtte det skje litt kjapt for nå er jeg passe utålmodig etter å begynne i hagen... ;-)
  Ha en fortsatt fin ny uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, kanskje det, jeg syns ikke den har kommet så langt da, men nå vet jeg at Valdres ligger høyere enn til meg.
   Ja, jeg hørte det hadde snødd endel på andre siden av Dovre. Her snudde det dårlige varslet og det ble bra påskevær, om en noe frost på natten.
   Ja det kan jeg skjønne. Fin uke igjen:-)

   Slett
 6. Hei Kathrine!
  Stemningsfull påskeferie. Teutra er et spesielt navn. Vet du hva det betyr?
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Takk for det:)
   Ja, det er det. Navnet henger kanskje sammen med norrønt tǫturr, 'fille, klut', muligens pga den formen øya har med mange tanger og viker. Det er funnet mange oldtidsfunn der ute, og det har bodd folk der helt fra da det kom folk til trøndelag.
   Ha det fint:-)

   Slett
 7. Ser ut til at du har hatt en fin hjemmepåske :-) Her slapp vi unna med litt sludd, men har hatt mange frostnetter.
  Litt godt også at det har vært kaldt, da varer våren litt lenger.
  Ha en fortsatt fin uke.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hjemmepåske er ok det også:) Vi og hadde litt snø først i påsken, og frostnetter, så det har gått tregt i hagen, syns jeg. Ja, det er sant, særlig når tulipanene kommer. For de står lenge om det ikke er så varmt.
   Fin uke igjen til dere:-)

   Slett
 8. Vi har også hatt hjemmepåske, en frost og snøfri sådan. Synd at vinteren ikke vil slippe taket mange steder i landet! Her regner det i bøtter og spann, men med noen flotte dager innimellom heldigvis. Ha en fin dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig det også:) Ja, det er det, men sånn er april, lunefull. Regnbyger til oss i dag, og noe solgløtt.
   Ha en fin dag du også:-)

   Slett