søndag 5. mars 2017

Vindfull helg

                                     Helgetur til hytta. I strålende vær, og endel vind. Etter litt under en mil på ski fra parkeringsplassen, er det fra den oppkjørte løypa innover fjellet, en liten kilometer til hytta vår.
Passelig med snø også. Sporene til venstre er ned til brønnen, som ble gravd frem for å finne vann.Men det ble ingen skitur innover fjellet denne helgen. Vinden økte på, og det ble sterk kuling og -10. Effektive rundt 23 minus.  Vi hadde jobb med å varme opp hytta. Ei gammel hytte uten dobbeltvindu, litt ymse med isolasjon, og den nye isolasjonen har vel musa spist opp...
Østavinden tar hardt her. Rett fra Sylan i Tydal er det ikke mye vinden stopper for.                                                                       Men fint lell:)Fikk en liten skitur tidlig i dag. Kraftig vind, som gjorde det litt slitsomt å fotografere, og å holde seg oppreist. 


                                                           Det blir fine mønstre av fokksnø. 


                                   
Granmeisen slet i vinden. Rauskjora ( Lavskrike) ligger på egg, eller kanskje har unger allerede.  De er noen skikkelige hardhauser.
Mye spor av hare, elg og rev. Og litt rypespor.Straks klare for hjemturen. Nye skispor må lages etter at vinden fjernet de forrige.
På turen ned til bilen, blåste det så kraftig, at jeg nesten gikk over ende.                                                    Motiv fra soverromsvinduet søndagsmorgen.

Vinteren kom sent, men godt. Fint å komme seg ut på ski og på hytta.  En rett og slett strålende hyttehelg!
Da vi kom hjem, trengte tomatplantene vann. De har vokst ut av akvariet. Skal få pottet de om i morgen. Kanskje det blir tidligtomater til oss?
Hagen har fortsatt litt snø, men her kommer våren mye tidligere enn på hytta, og det er fint.  Snøen hadde minket endel i helgen, og mest der jeg hadde strødd på aske.
Katten var lykkelig også. Selv om sønnen hadde passet både hus og katt, så er det jo noe med det.

                                                                                     Fin ny uke:-)4 kommentarer:

 1. Ja, kuldegrader og vind er ingen spøk! Effektive -23 er ikke til å være ute i, nei. Best å holde varmen inne i hytta da. Vakkert bilde av isroser på vinduet!

  Vinter her også, for det har snødd siden i går men ingen store mengder. Nå lengter jeg etter våren!

  Ha en fin ny uke, Kathrine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir ganske kaldt når det blåser ja. Hyttevarme er godt:)
   Takk! Isroser er fine.
   Ja, nå må det snart bli vår. Litt varmere vær hadde gjort seg.

   Fin uke til deg også, Marit:)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Det ser godt ud - vinter på fjeldet!
  Og flot som du har fået billeder af snefygningen - imponerende! Og koldt:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Ja, når en kan oppsøke vinteren frivillig, er det jo ok på denne tiden. Så er det godt å komme hjem til en mye mere vår her ved fjorden.
   Snøfokk er jo fint da, men kaldt. Takk:)

   Fin uke igjen:-)

   Slett