søndag 26. mars 2017

Tur langs nedlagt jernbanestrekning


I dag i vind og regn, og sammen med datteren vår, ble søndagsturen lagt til Malvik, til en nedlagt jernbanestrekning. Etter at det ble bygget tunnell gjennom Gjevingåsen, ble jernbanesporet frigitt til turområde, Malvikstien.
Det er noen praktfulle murer som er bygget langs denne strekningen.                         Deler av strekningen er så bratt, at det er satt opp gjerde som sikkerhet.                                        Turen fra Hommelvik til Flatholman i Muruvik, er på  2.5 km.                                               Her var det også en tragisk togulykke i 1940.                                                                           Vind og vær i dag, og nesten 10 varmegrader.     Vi ble litt våte og kalde etterhvert, med motvind fra alle kanter, og valgte å snu før vi kom til Muruvik. På denne turstien er det satt opp mange informasjonstavler. Det er kjempeflott for oss som liker historie. 


 


Langs fjellveggen innenfor stien, er det endel planter som jeg skal tilbake for å se mere på, da med kaffe og niste.  Så endel spennende bregner i dag som er vintergrønne. Men når våren og sommeren kommer, så blir det nok flere vekster som kan være av interesse. Det finnes også mange gamle stier og veier langs Malvikstien som jeg gleder meg til å utforske. Men de ser litt bratte ut noen av dem, så i dag ville det nok rett og slett være for sleipt å gå .

Jeg har også gått fra Hell og nesten til Muruvik for noen år siden, med da på glatte jernbanesviller. Det er planer om å forlenge turstien helt til Hell. Det blir flott!
Og her kommer en ganske tett på sjøfugler også. I dag så vi skarv, ærfugl og endel måser. Det ble ikke tatt så mange bilder av dem i dag.Hjemme sto lammesteken i ovnen på langsteking. 5 timer på svak varme. En fin tur i blesten og god søndagsmiddag etterpå med fløtegratinerte poteter og hjemmelaget karamellpudding til dessert.
Og snøen som kom før helga, ble borte i går, lørdag:)

                                                                      Fin ny uke til alle:-)                 Om du klikker på bildene , er det lettere å lese det som står på informasjonstavlene. 10 kommentarer:

 1. Spennende! Vi har også vært på tur men ikke med informasjon underveis :-)) Deilig å komme seg ut i guds frie :-D Fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er spennede med nye turområder, og ikke minst historiene. Denne her er veldig tilrettelagt for alle slags mennesker, men fint lell. Blir nok en utfordring for meg å gå her på fine dager, da jeg ikke liker så godt å gå i kø på tur og ha mennesker rundt på alle kanter, men skal nå prøve igjen.
   Jepp, det er det:)
   Fin ny uke til deg også:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Alletiders at de nedlagte jernbane strækninger bliver gjort til gode vandrestier. idag skulle man ikke få lov at lægge en jernbane på et så naturskønt område, idag er det hele en del af naturen.

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten
   Ja, det er det virkelig:) Nå skal jernbanen nordover i Norge elektrifiseres, og det er planer om dobbeltspor med mulig flere tunneller på strekningen. Det fine er jo at det blir flere turstier langs fjorden, ulempen er at hus og hage forsvinner når jernbanen flyttes/utvides.
   Men ennå er det ikke bestemt hva som skjer.

   Fin ny uke igjen!

   Slett
 3. Flotte bilder av gråværet! Det så ut som et flott turområde. Endelig har værgudene smilt til oss på Østlandet idag. 18 grader her i dag, og 10 nå i kveld. Får håpe at du får bedre vær!
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Ja, det er det faktisk. Og jeg glemte å ta astmamedisinen min i dag, så da passet det fint med flatt terreng.
   Ja, det har jeg fått med med:) Så flott da! Satser på at det kommer hit også, men det ser ikke så varmt ut som til dere denne uka iallefall. Og så er det veldig vått her nå etter alt regnet.
   Ha en fin ny uke du også:-)

   Slett
 4. Ser ut som en fin tur, og grattis med vinnerbildet under, det var veldig flott :) Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var det også:) Takk! Jeg ble ikke ukesvinner denne gangen, men skal prøve igjen:)
   Ha en fin dag igjen:-)

   Slett
 5. Flotte bilder av spennende turområde med historisk sus! Ha en fin dag Kathrine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, spennende med litt historie på turen.
   Ha en fin kveld:-)

   Slett