søndag 19. februar 2017

Ringve Botaniske Hage

I dag gikk turen til Ringve igjen, for jeg hadde kanskje et håp om å se Vinterblomst, Eranthis hyemalis i blomst etter en mild vinter.  Men nei, det er litt for tidlig enda.                                                          Disse bildene er fra i fjor.I Parken er det mange flotte gamle trær. Jeg er veldig glad i trær, og kunne gjerne tenkt med flere i hagen om jeg hadde hatt en større hage.
Her er litt infomasjon om Parken på Ringve. Et tips er å ta bilde av informasjonsskiltene som en kommer over. For det er ikke lett å huske alt som står på skiltene når en kommer hjem.En skulle nesten tro det var høst her i Trondheim og ikke februar. I dag var det litt sur vind og endel regn, men ingen grunn til å sitte inne for det.
Klokken åtte i dag, søndag, viste temperaturen +7.                             Dette bøketreet begynner å bli mange år. Det er plantet rundt 1810.                                        Her på sommeren. Sønnen lytter på treets historie?                                                                          Og i høstprakt:)                                                                            Vakkert stort tre. I dag ble det ikke så mange bilder fra parken, men mye fine farger å finne på trestammene nå i februar også. Etter brannen som var, er de i gang med restaureringen. Og det viser seg at bygningen er gamlere enn de trodde. De har bl.annet funnet eldre tapet enn de har datert fra før.

Huset til høyre i bildet, rommet en kafé før, men den er nedlagt og en ny er i det huset bak der jeg står og fotograferer. Den kaféen liker jeg ikke så godt. En kan jo skjønne at gamle hus krever litt når en skal drive kafé, men den nye ser ut som en kantine, og jeg syns ikke det er koselig der i det hele tatt.
Bordene skulle iallefall vært solide og ikke så skjelvende at kaffen skvalper over. Synd at denne kaféen ikke er så trivelig lenger. Ingen særpreg over den lenger.

Ute i hagen vokser løkplantene sakte, men inne tar tomatplantene  mere og mere plass. De har kraftige stilker, men det har nok med at de får lys 18 timer i døgnet.
Chiliene vokser saktere, men jeg skal se om jeg kan potte om noen i morgen.

Og nå når jeg ser ut, så sludder/snør det. Kommer det en liten vinter igjen?

                                                                      Ha en fin ukestart:-)
6 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Tak for turen, og de små Eranthis er da lige ved!
  Der er noget helt særligt med gamle træer, og jeg tænker bøgetræer af denne størrelse er usædvanlige så langt nordpå?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   De er fine disse Eranthisene, og de er nok rett rundt hjørnet nå. Selv om det kom snø til oss i natt.
   Bøk er det endel av her, og mange har også bøkehekker. Men den er praktfull denne på Ringve:)

   Ha en fin fin ny uke:)

   Slett
 2. Så flotte trær der! Gamle store trær er så fine. Hos deg med mildere klima er nok bøk et vanlig tre, men det finnes ikke her. Det er et varmekjært tre, og i Larvik er det bøkeskog så det trives langs kysten.
  Jeg har flere bøketrær som jeg har plantet her, men de er så små.

  Ja, været skifter, og i går var det 4 grader her og det dryppet fra taket. Håper du ikke får vinter igjen!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det, og veldig fint å gå i denne skogen, på alle årstider.
   Bøk finnes det endel av her ja, og endel bøkehekker også. Larvik er jo kjent for sin bøkeskog, det vet vi som drikker litt Farris.
   De vokser ikke fort disse bøketrærne nei.

   Joda, her ble det vinter i natt, men nå ser det ut til at mye smelter bort før frosten kommer tilbake.

   Ha en fin fin dag igjen:)

   Slett
 3. For noen flotte trær. Her er det silregn i dag. Var litt ute i hagen i går, men det er så vått på plenen at det ikke er noe særlig å gå der, føles som et sumpområde.
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er de!
   Våt plen er ikke noe særlig, da blir det fort klinete når en skal drive på med ting.

   Ha en fin dag du også:)

   Slett