mandag 20. februar 2017


I går kveld begynte det å sludde og snø til oss, og i dag var det hvitt ute. Men når en bor så tett nær fjorden, så kommer det ikke i så store mengder, iallefall ikke denne gangen.                                                    Alle disse bildene ble tatt tidlig i dag.                            Nå er snø og is borte på busker og trær, bare snø på bakken som er temmelig våt.                                                     En misfornøyd type dette ser det ut til:-/Mumrikk er bortskjemt med at vi måker katteveier rundt i hagen på vinteren. Og så får han så rene og hvite poter av snøen. 
Han ble med på hagerunde i dag også, men er ikke så sprek som før. Vi merker det på balansen som ikke er helt på topp lenger.                                                         Nå er disse små kunstverkene borte.                       Men det kan jo komme mere snø denne uka, her til oss kanskje mest som sludd/regn.               På hytta vår har det kommet endel snø igjen, så kanskje det blir en ny hyttetur om litt:)I dag har jeg fått laget en ny fuglekasse til meisene i hagen, og den gamle i rogna skal byttes ut med den nye.
Og på ovnen putrer en stor kjele med fårikål til middag i dag. Jeg fant kjøtt i fryseren som vi kjøpte i fjor høst på 50% avslag. Syns det er topp at butikkene selger mat billig når det nærmer seg utløpsdatoen. Og dette kjøttet var høyfjellssau fra fra Nord-Gudbrandsdalen, områdene Rondane/Reinheim/Jotunheimen, som vi nok ikke hadde hatt råd til å kjøpe om det ikke var på halv pris. Kjøttet så aldeles nydelig ut!
Fårikål på en februardag passer fint det:)

                                                                Ha en fin ny uke:-)

15 kommentarer:

 1. Vakre bilder av forgjengelige kunstverk! Snø smelter fort ja, og det er plutselig borte.
  Det er så trist når en ser at dyrene begynner å skrante. Vi mistet en katt i vinter, og jegsavner han veldig.

  Ha en fortsatt fin dag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott iskunst du viser, sjelden å se sånne kunstverk her i vest:)

   Slett
  2. Ja, de var fine så lenge de varte:) Fortsatt hvitt i hagen, men det er nesten litt påskestemning, med sol og trypp fra taket.
   Ja, dere mistet en flott venn, husker jeg. Ennå er vår katt et matvrak, og jeg tenker at så lenge han vil ha mat og spiser, så håper jeg han holder ut en stund enda.

   Ha en fin tirsdag!

   Slett
  3. Ja, her ble det litt hopp i kommentaren, så til Inger Johanne;
   Takk for det! Dere har nok ikke så mye frost til dere, så det er nok ikke så vanlig der.

   :-)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Dejlige våde snebilleder:)
  Selv hernede truer de jo med snestorm nu, Vi får se!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!

   Takker:) Å, snøstorm til dere? Det er vel kanskje ikke så vanlig, men så er jo ikke vintrene så vanlige heller lenger.

   Fin ny uke igjen:-)

   Slett
 3. Tusen takk for hyggelig hilsen. Ja, jeg har både primula og minipåskeliljer ute nå. Terrassen har tak, så det blir litt mer lunt enn ute i hagen selvfølgelig. Men disse plantene tåler ganske mye. I fjor hadde jeg en bukett tulipaner ute i februar, den sto i fem uker den! Noen dager med kulde "la de deg ned" for så å strutte videre når sola kom. Herlig med farger igjen. Men nydelig med snø også og fine isformer, som hos deg. I dag får vi sol og det ser så herlig ut allerede. Nyt den gryende vår. Fin pusekatt!

  SvarSlett
  Svar
  1. :-)

   Lurt med tak over. Ja, de tåler mye disse vårplantene. Og tulipaner er hardføre blomster, som varer lengst i kjølige omgivelser.
   Takker:) Sol til meg også, nytes. Ha en fin fin tirsdag!

   Slett
 4. Flotte kunstverk isen lager. Søt kattepus! :-)

  SvarSlett
 5. Flotte kunstverk isen lager. Søt kattepus! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, katten er fin:-)

   :-)

   Slett
 6. Så nydelige bilder du tar, blir helt fortryllet!

  SvarSlett
 7. Naturens eget kunstgalleri, nydelig !

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, AnneKa :-) Hyggelig at du stakk innom meg.

   :-)

   Slett