mandag 6. februar 2017

Flere vårtegn
Forrige uke begynte Kjøttmeisen å synge! Det er en fryd å være ute og høre på den. Har ikke bilde av den i år, så dette bildet er fra hytta for noen år siden.Det ble en liten runde i hagen, i sol og isende kald vind. Her er vårvortemelken på vei opp av jorden:)
Litt is i bakken, og mere skal det bli når det meldes kaldere og det er barmark.                                                          Primulaene er også på vei opp.                                                Skal bli fint med fargerike primulaer i hagen igjen.                                            En bitteliten storknebbplante, med veldig dekorative blader.                              Hageaurikkel. Denne er grønn mye av vinteren, men nå har den begynt å vokse.                                              Så blir det en opprydning etter spurvhauken.                                 Den tok to kråker på to dager her i hagen, og restene ligger igjen.                                      Mye fjær fra en kråke, men nå har mesteparten blåst bort.                           Nøttekråka har spist mye konglefrø i vinter. Her må det også ryddes opp.                                        Gressløk i kjøkkenhagen. Den skal få ny plass til våren. I fjor høst ble det hull i dammen, hvordan vet jeg ikke. Jeg har en damduk til overs, så jeg kan legge den i til våren. Men det er mulig dammen ender opp som sumpbed om det blir flere hull. Litt synd å ikke ha dam også, for det er veldig koselig når pinnsvinet kommer for å drikke.Vi hadde noen timer med rim her forleden. Jeg rakk å ta noen bilder, før rimet forsvant igjen.
Duehode med rim over her.                                                                               Ripsranke uten rips.                                                                              Roseblad.                                                                  Mose på kattehustaket.


           Ute er det +4 og isende vind, men sol som varmer inne.  Ha en fin ukestart:-)

12 kommentarer:

 1. Jeg vet ikke om jeg snart tåler flere vårbilder ;) Fra Vestlandet og opp til deg er det jo vår! Det er virkelig forskjell på hvor en bor hen, og jeg bor åpenbart i vinterlandet. Her fikk vi 5 cm med snø i går, og det er så vinterlig her at det er ikke til å tro... ;)

  Nydelige bilder av rimede planter, og mosen på taket er utrolig flott!

  Ha en fin vårlig dag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du si,) Men nå har vi hatt kalde dager, så det har stoppet litt opp.

   Tusen takk:)

   Ha en fin fredag!

   Slett
 2. Hei. Skal si det har kommet langt hos deg. Flotte bilder, og stilig med mose på taket. Ha en god dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Ja, men nå har det stoppet opp for det ble kald igjen. Takk:)
   Ha en fin fredag!

   Slett
 3. Så søte små spirer! Jeg håper at det har gått bra med alt det som har stått grønt her også, vi har hatt en mild vinter men en del barfrost innimellom...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Vi satser på at det går bra i år også.

   :-)

   Slett
 4. Hei Kathrine

  Godt at spurvehøgen får mad!
  Her skal vi have en uge med rigtig vinter nu - mon ikke i også får det koldere?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten

   Ja, det er det:)
   Jo du, vi fikk kulde her til oss denne uka. Så det stoppet opp i hagen.

   Ha en fin dag!

   Slett
 5. Her våres det jammen. Vakkert alt sammen. Dammen din er jo så fin, så du må nok lappe det sammen igjen. Kos deg i den gryende vår. Ha en vakker dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp:) Og ja, i år skal den lappes sammen, men så er jo spørsmålet om en må gjøre det i årene fremover. Og det vet jeg ikke om jeg har helse til, rett og slett.
   Takk. Ha en fin fredag!

   Slett
 6. Rim gir flotte motiv. Hadde en tur rundt i hagen i går, kjekt å se alt som er i ferd med å dukke opp.
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør det ja. Fint når hagen våkner til liv igjen:)

   Ha en fin fredag!

   Slett