søndag 12. februar 2017

Årets første skitur :-)Da ble det skitur til hytta vår. Det har ikke vært mye til skiføre denne vinteren, men endelig fikk vi til en tur.
Herlig å våkne opp til en litt forsiktig soloppgang.Lite snø i området, men helt perfekt skiføre. Fast underlag og litt løssnø over.
Grillplassen ble dessverre ikke brukt i helgen. Det var -5 inne på hytta da vi kom, og -10 ute. Så da ble det å fyre noen timer innendørs, til å få temperaturen opp til 20 varme. Ute sank tempen til -15, så da droppet vi bål ute denne gangen.                                                     Smågnagerår igjen. Ferske museganger i snøen.                            Tidlig kaffe kokt i svartkjelen på peisen en søndagsmorgen. Trønderkaffe er nok ikke å få kjøpt lenger, men boksen gjør nytte for seg i å oppbevare kaffe fortsatt.                              Tidlig skitur i dag. Flatt lys, og bekkene har vært mye oppe i år. Det blir fint rim av åpne bekker, men litt skummelt også når en skal gå over på ski. Rauskjora, Perisoreus infaustus,  kom på besøk i dag:)  Jeg våknet av lyden gjennom ventilen på soverommet, og kom meg opp og ut. Et trivelig besøk.Og det ser ut som det blir smågnagerår igjen i år. Endel musespor rundt hytta, så kanskje vi igjen kan oppleve Haukuglehekking ved hytta.                                         Det var utrolig å få oppleve disse søtnosene en meter unna:)

                                        Så får vi håpe at det blir flere skiturer utover i februar/mars.

Et stort minus denne helgen var radioen. Da har NRK har bestemt at vi skal miste FM og ha DAB istedet... Så for oss hytteeiere som har FM og ikke vil ha strøm på hytta, så er valget å ikke ha radio, eller å bære batterier til hytta hver helg til den store gullmedalje.
DAB-radioer sluker strøm, og jeg som trodde verden skulle spare strøm? Vi prøvde en DAB-radio på hytta for to år siden, men batteriet holdt fra fredag ettermiddag til lørdag formiddag.
Vi husker ikke sist vi skiftet batteri i FM-radioen...

Vi fant Radio Norge, P4 og P5 på FM denne helgen, men for noen masete radiokanaler skal en lete lenge etter. Reklame for Hamburger, VW, Sjampo, Tulipaner osv på hytta? Og listepop?
Radioen ble taus den... Rett og slett slått av...


                                                               Ha en fin ny uke alle sammen :-)

4 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra hytta! Det må ha vært smågnagerår i fjor/år,for jeg gar hatt mus i fellene inne i hele vinter. Her skal det etter sigende være flott skiføre :)
  Utrolig søte ugler!

  Ha en fin ny uke! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det kan det nok være da ja.
   Fint meg godt skiføre:)
   Ja, ikke sant!

   Fin ny uke til deg også:-)

   Slett
 2. Hei Kathrine

  Flot som solen skinner i fjerene på den flotte fugl! Lavskrige tror jeg den hedder på dansk.
  Dejlig ren solopgang ved hytten, her er ingen forurening der farver det hele rødt!
  Ja uglerne er da bare søde:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten
   Ja, den har så vakker farge den fuglen. den heter Lavskrike på norsk også, men der jeg kommer fra, heter den rauskjor.
   Ja, de er kjempesøte disse små ugleungene!

   Fin ny uke igjen:-)

   Slett