onsdag 4. januar 2017
           For en flott vinterdag det har vært her til oss! Selvfølgelig ble det tur i dag også, ned til fjorden.                                                    Minus 13 og knirk under skoene:)                                     I dag kom årets første frøkatalog i posten. Skal ikke ha noe da.... Men så ble jeg sittende og bla i den flere ganger, og da blir en jo fristet, ikke sant? Og nå fikk jeg litt lyst på flere forskjellige valmuer (papaver) og pyntekorg (kosmos). Og litt forskjellige urter kanskje, noen grønnsaksfrø også?Her ved Nedre Charlottenlund ligger denne perlen av et lite rødt hus helt i fjærekanten. Tror kanskje det var en hytte til noen før, for her ligger det bare mange gedigne gamle villaer med svære hager. Kanskje noen av dem hadde denne som hytte? Nå bor det folk her fast.                              Fint med skigard, om enn en litt enkel utgave, og Fosenalpene i bakgrunnen.  Tilbake til frøkatalogen. Kanskje jeg bestiller noen frø i år også. Datteren min kunne tenke seg å ha rødbeter i hagen her til sommeren. Jeg har hatt det før og de trives veldig godt. Vokser fort og blir fine, men jeg har ikke helt fått dreisen på bruken av rødbeter enda.

I morgen blir det nok en overskyet dag til oss, men tur skal det bli likevel.
Denne uka startet jeg turen med litt snø på bakken. Så mere snø og vind dagen etter, og med snøsokker på, og i dag i det fine vinterværet!

                                                                Ha en fin fin kveld:-)

10 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Imponerende billeder - flot flot med sol på "alperne" i baggrunden!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten
   Tusen takk:) Det er så flott nå når sola av og til kommer på toppene, men nå har vi gråværsdager igjen.
   Ha en fin dag du også:-)

   Slett
 2. Vakre bilder! Flott med himmel, hav og snø :)
  Her er det bare kaldt og ikke noe særlig med snø igjen.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Det var veldig fint her en stund, men nå er gråværet tilbake til oss. Og snøen smelter, igjen..
   Ha en fin dag du også:-)

   Slett
 3. Flotte vinterbilder, og helt ulikt vestlandet. Vi har hatt 5 minus i natt, og nå har vi tre. I morgen er det meldt stiv kuling til storm,og 4 pluss igjen. Jeg kan ikke huske å ha opplevd 13 minus her, og syns det høres veldig kaldt ut:) Det er store forskjeller her til lands! Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, det er jo ulikt vestlandet. -13 er ikke så kaldt, men trekken fra fjorden kan være iskald. Før var det jo ofte kaldt på vinteren, men nå blir det mildere og mildere.
   Ja det er det.
   Ha en fin dag du også:-)

   Slett
 4. Koselig med frost ute og frøkataloger inne. Her er det nok ikke riktig like kaldt, men det biter godt allikevel. He en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp:) Og ja, trekk fra havet er kaldt.
   ha en fin dag du også:-)

   Slett
 5. Den skjermplanten ser ut som den står og jubler mot himmelen med hendene i været. :) Så rart å se sol på fjellene midt på vinteren!

  Ha en god søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kanskje det er det den gjør:) Vi har sol på vinteren her, så det er koselig når det ikke er gråvær hele tiden. Men nå har gråværet kommet tilbake.
   Satt i går og så på bilder fra dine trakter etter Hurtigruteturen vår, som jeg skal lime inn i et album. Og må finne ut hva fjellene rundt Bodø heter.
   Ha en fin fin dag:-)

   Slett