tirsdag 9. august 2016

Pinnsvinet og roboten
                    Bare en liten påminnelse til de som har en robotgressklipper i hagen: Den vanligste skaden vi ser på pinnsvinene er at de blir skalpert. Knivene treffer like over øyene, og deretter ryker hele huden, en del tagger, et øye eller øre. Noen pinnsvin kan reddes, men en del har såpass omfattende skader at de må avlives med en gang.Det er heller ikke alle pinnsvin som får behandling hos veterinær. Mange som blir skadd, går for å dø i skogen.

Veterinærene ber derfor folk om å slå av robotgressklipperne om natten, som er den tiden på døgnet pinnsvinene er mest aktive.

                                                           Dette er hentet fra Hage.no.

                                                                 ______________
Dette syns jeg er viktig å huske på, for vi lar ikke oppvaskmaskin eller vaskemaskin stå på om natten heller ,)  Vi kan jo unngå både brann i hus, og ødelagte Pinnsvin ved å slå av de elektriske apparatene om natten.


                                                                                    :-)


2 kommentarer:

 1. Ja, jeg leste om dette for flere dager siden. Pinnsvin er så utsatt som de er og de trenger ikke flere farer rundt seg, så de må en passe på. De finnes dessverre ikke her. Skulle gjerne hatt noen, men det er for mye trafikk i nærheten til at det hadde gått bra. Flotte bilder!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Ikke greit å være pinnsvin nei. Er det ikke biler, så er det robotklippere.
  Her har vi pinnsvin, og heligvis veldig lite trafikk akkurat her jeg bor. Men flere naboer har fått disse klipperne i hagene sine. Vi får håpe det går bra..
  Takk!

  Fin kveld til deg:-)

  SvarSlett