mandag 1. august 2016

Kulturstua i RoTidligere i sommer var vi en tur til hjembygda mi Gausdal, og bl.annet besøkte denne perlen av en gård, Ro i Vestre Gausdal, Gudbrandsdalen.Denne gamle gården har røtter tilbake til 1100-tallet, og to ildsjeler har det som livsstil å ta vare på gården og tilby forskjellige opplevelser.Her er det veldig bratt, men hagen er bygd opp med stein, og her finnes mange av de gamle urtene som var i bruk før, og de som fortsatt er i bruk. Urtene brukes i forskjellige retter som blir servert her.                                        Koselige kriker og kroker.                                    Veldig frodig:)En båt "Olav Trygvasson", med seil av Humle. Og en hengebenk av smijern. Ønsker meg! Her prøver sønnen denne flotte benken.                 Her går det trapper og stier opp og ned rundt i hagen.En gammel seter fra Svastom som de har fått fraktet ned fra fjellet og satt opp igjen ved gården. Døra har fått svidd inn beskyttelseskors. Sånne kors har blitt brukt fra vikingtia, både av krisne og ikke krisne.             Vakker steinmur med bl.annet Timian:)                             Her går det rett ned. Veldig bratt.                       Høner og en hane holdt til bakom gården.                            Mange sitteplasser rundt omkring.Tror dette var den gamle bakeroven. Glemte å spørre om det. Det røde og hvite båndet ble hengt opp pga jordveps som holdt til der.Her en ny bakerovn, og vi måtte jo kjøpe med oss nybakt brød:) Vi kjøpte også horn med bringebærfyll, og kaffe.                                               Katt hører til. En veldig kosete katt:)                 Her bilde fra Østre Gausdal. Det er en vid bygd i forhold til Vestre Gausdal som er trang, som ligger parallelt med Østre. 
                            Lillehammer skimtes nesten bakerst i bildet på høyre side.
                                        Og i et av disse husene midt i bildet vokste jeg opp.Legger til noen lenker til Kulturstua i Ro. Om noen har lyst til å lese/se mere fra stedet:-)

                                                               Kulturstua i Ro.

                                                                   Facebook.


8 kommentarer:

 1. Hei Kathrine

  Godt at nogen bevarer disse fantastiske kulturværdier!
  Og sikken et flot sted at vokse op;)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   Ja, ikke sant! Og jo, det er ei fin bygd, og veldig flott i Gausdal Vestfjell:)

   Ha det fint:-)

   Slett
 2. Så flotte bilder derfra! Ja, det er jo imponerende at noen tar vare på disse gamle kulturskattene. Jeg har vært på Lillehammer og Maihaugen,men i Gausdal har jeg ikke vært. Det ser vakkert ut der!

  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, de er kjempeflinke disse to.
   Lillehammer kjenner jeg godt til ja, og på Maihaugen har jeg tegnet de fleste av de gamle husene.
   Flott plass Maihaugen:)

   Fin sensommer til deg:-)

   Slett
 3. Hei!
  Det ser ut som et fantastisk sted. Vakker bygd du har vokst opp i.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Ja, det er det virkelig også:) Takk.
   Ha det fint du også:-)

   Slett
 4. Så utrolig flott sted!Det må ha vært en fin opplevelse! Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det ja:) Og opplevelsen helt topp!

   Ha en fin onsdagskveld:-)

   Slett