mandag 6. juni 2016Hele familien har vært på hytta denne helgen i fint vær, men litt kald vind.
Og nå var kjøttmeisungene klekket.                              Dette er bilde fra forrige helg, ni små egg i kassa.                                    Koselig med peis:)                          Noen var litt trøttere enn andre. Sønnen sovnet i benken på fredagskvelden.Det hekker korp (ravn) ikke så langt unna, så vi måtte kjøpe en og ha på hylla. Til venstre henger en "kjolevarmer".  De ble brukt fra rundt 1700-tallet til å ha under kjolene i kirken eller i hestesleden på vinterstid. Inni er det en liten lysestake til å sette stearinlys i, så ble den satt på gulvet under kjolene. Den varmer faktisk ganske godt.Det er ikke igjen så veldig mye snø i fjellet, men noe ligger på de høyeste toppene. Toppen på Fongen var dekket av skyer denne dagen.                  Her var det +1 natt til søndag. På hytta vår lå det på rundt + 5 på morgenen.                               Ikke den helt store varmen så langt. Får håpe den kommer snart.                       Det blir sent å slippe sauene til fjells i år, for det er ikke så veldig mye å spise enda.


En liten fisketur ble det også. Mannen og datteren gikk til den øvre sjøen, og jeg til den nedre for å prøve fisken. Mannen min fikk to fine ørreter på lørdagen, men da vi fisket dagen etter, fikk vi ingen.
Sønnen ble på hytta og så på fuglene.


Det er veldig fint med sånne rolige fjellvann, og det gjør ikke så mye om ørreten ikke biter heller.


Jeg fant et måsereir litt unna sjøen. Det er nok ikke så lenge til de klekkes.                    Her et trostereir med seks egg i. Reiret lå helt på bakken ved en stubbe.
                                                      ----------------------------------------------------Nå har jeg vært ute og tatt noen bilder i hagen. Det er utrolig som det gror og blomstrer etter bare tre dager borte. Bilder kommer i neste innlegg.

                                                                Flott vær i dag! Ha en fin ukestart:-)10 kommentarer:

 1. Hei!
  Så fint dere har det på hytta. Håper varmen kommer slik at sauene kommer seg ut. Fantastisk bilde av kjøttmeis.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Takk for det. En meget enkel hytte som vi slapper godt av på. Ja, håper gresset kommer skikkelig i gang nå. Kjøttmeisungene er jo litt søte når de er nyklekt, men litt aliens også,)
   Ha det fint:-)

   Slett
 2. Så fint det er på områdene rundt hytta deres! Men så kaldt som det er der. Ligger det veldig høyt? Nydelig bilde av vannet :)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ganske fint turterreng i området. Men noe kjølig i vår/sommer. Speilblanke vann er flott, og noen skikkelige vak fra kilosørreten er også fint. Selv om de ikke ble med opp denne gangen.
   Hytta ligger på rundt 480 moh, og fjellet vi går opp på for å se innover Skarvan Roltdalen nasjonalpark, ligger på 728 moh.
   Fin dag til deg:-)

   Slett
 3. Så koselig dere har det på hytten! Synd at det er så kjølig , og at det ikke er vokst i sauebeitet ennå. Men sånn er det av og til. Ha en fin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enkel, men koselig ja. vi får håpe det blir litt varmere utover uka. Lite gress til sauene enda, så det blir litt sent i år.
   Fin uke til deg også:)

   Slett
 4. Hei Kathrine

  Super flot fjeldområde i har hytten i - Lækre billeder - jeg får pludselig lyst til at fiske:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei!
   Det syns vi også. Takk! Ja, fiske er gøy!

   Ha en fin fin dag:-)

   Slett
 5. Fine bilder. Lurte først på hvilken merkelig blomst det var på det første bildet :)
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! He..Ja, de kan være snarlike en blomst disse nyklekte små.

   :-)

   Slett